ZRENJANIN JE ČETVRTI VOJVOĐANSKI GRAD SA NAJVEĆIM PLATAMA: Ispredsu samo Novi Sad, Vršac i Pančevo

B.Grujić

26. 05. 2021. u 15:14

ZRENjANIN je, prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku, četvrti grad sa najvećom platom u Vojvodini, uz prosečan lični dohodak 62.100 dinara. Ispred Zrenjanina su samo Novi Sad, Vršac i Pančevo.

ЗРЕЊАНИН ЈЕ ЧЕТВРТИ ВОЈВОЂАНСКИ ГРАД СА НАЈВЕЋИМ ПЛАТАМА: Испредсу само Нови Сад, Вршац и Панчево

Foto: grad Zrenjanin

- Od 2012. godine, uspeli smo da obezbedimo 10 hiljada novih radnih mesta, a prosečna plata od 62.100 dinara, ukazuje da je reč o novcu iz realnog sektora, tj. zaradu koje je ostvarila privreda - ponosno istče Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, uz podatak da je tokom tranzicije, samo u Zrenjaninu bez posla ostalo više desetina hiljada ljudi i da je u toku realizacija najveće investicije u istoriji grada, vredne milijardu dolara, izgradnja kineske kompanije za.proizvodnju automobilakih guma Linglong, u kojoj će se proizvoditi pneumatici za Audi, i druge brendove, a posao će dobiti 1.200 Zrenjaninaca, uz  godišnje prihode veće od 630 miliona dinara.

- Zrenjanin je opremio najveću radnu zonu u Srbiji, veličine 500 hektara, a za gradnju fabrike Linglong opredeljeno je 97 hektara, dok će preostalih 400 biće ponuđeno drugim investitorima - dodao je Saša Santovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)