SKUP BIBLIOTEKARA: Kladovska biblioteka organizuje seminar "Medijska pismenost za zrelo doba"

S.M.J.

26. 05. 2021. u 15:48

BIBLIOTEKA “Centar za kulturu” Kladovo domaćin je četvrtog seminara za bibliotekare koji u okviru projekta “Medijsko nasilje i medijska ekologija” realizuje udruženje Biblioteka Plus.

СКУП БИБЛИОТЕКАРА: Кладовска библиотека организује семинар Медијска писменост за зрело доба

FOTO: S. M. J.

Ovom seminaru će u petak, 28. maja prisustvovati bibliotekari iz ustanova koje pokrivaju matične biblioteke u Boru i Zaječaru.


-Cilj ovog projekta, čiji je autor Zoran Hamović je da se javne biblioteke podstaknu u razvoju znanja i radu sa starijim građanima, korisnicima biblioteke da se služe društvenim medijima, internetom, ali i da uz pomoć bibliotekara pažljivije biraju, stvaraju i razmenjuju medijske sadržaje – kaže Žaklina Nikolić, direktorka kladovske biblioteke.

Bibliotekari iz Borskog i Zaječarskog okruga imaće prilike da u okviru radionica koje vode dr Maje Vukadinović i dr Dalibor Petrović saznaju sve o kriterijumima izbora medijskih sadržaja za bibliotekare kao i o novim medijima.

U razgovorima sa bibliotekarima predavači će utvrditi kako razvijaju komunikaciju sa penzionerima i korisnicima u zrelijem dobu.

-Budući da im je osim knjiga potrebna i podrška u savlađivanju i upotrebi novih medija, javna biblioteka je pred novim izazovima unapređenja njihovih znanja i veština. Projektne aktivnosti usmerene su na razmenu iskustva i stručnu podršku bibliotekarima za rad sa sa starijim korisnicima u oblasti medijskog monitoringa, medijske kritike, medijske kreativnosti i medijskog aktivizma – ističe Žaklina Nikolić.

Inače, do sada su ovi seminari organizovani i u javnim bibliotekama u Valjevu, Kragujevcu i Subotici, a posle Kladova biće održani i u Somboru i Vrnjačkoj Banji. Očekuje se da rezultati rada bibliotekarima sa korisnicima, kao i javna debata budu održani u avgustu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)