POKAZNA VEŽBA GAŠENJA POŽARA: Leskovački vatrogasci pokazali visoku obučenost i spremnost

I.Mitić

26. 05. 2021. u 13:14

PRIPADNICI leskovačke Vatrogasno-spasilačke jedinice održali su danas pokazanu vežbu gašenja požara i spasavanja ljudi. Prema njihovom planu to je trebalo da bude na jednom od javnih objekata u gradu, pa je za ovu priliku izabran Leskovački kulturni centar.

ПОКАЗНА ВЕЖБА ГАШЕЊА ПОЖАРА: Лесковачки ватрогасци показали високу обученост и спремност

Foto: I. Mitić

Ispred ove ustanove, u centru grada, bilo je više od 20 vatrogasaca-spasilaca koji su sa šest vozila gasili požar, dok je za spasavanje ljudi korišćeno i specijalno vatrogasno vozilo za evakuaciju iz višespratnica.

Cilj ove vežbe bio je da vatrogasno-spasilačka četa pokaže spremnost i stručnu osposobljenost kao i savremena tehnička sredstva koje je koristila tokom vežbe. Prolaznici su imali priliku da vide i njihovo najnovije vozilo, vredno 800.000 evra, sa lestvama za evakuaciju na visinama do čak 32 metra.

- Taktičko-pokaznu vežbu smo uspešno realizovali. Pokazali smo spremnost naše čete kao i savremena sredstva koja smo dobili od Republike Srbije. Vežba je složenog tipa, jer je predviđala gašenje požara kao i spasavanje putevima komunikacije, ali i preko fasade, uz pomoć specijalnog vozila – rekao je Saša Jovanović, komandir Vatrogasno-spasilačke čete.

Osim vatrogasaca u vežbi su učestvovali i pripadnici civilne zaštite, dok su građanima, pored opreme korišćene tokom vežbe, prikazana i druga sredstva i mehanizacija koja je na raspolaganju leskovačkoj Vatrogasno-spasilačkoj jedinici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)