VUČEVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM NORVEŠKE: Planiramo u septembru konferenciju na temu cirkularne ekonomije u četiri grada u Srbiji

Novosti online

25. 05. 2021. u 12:00

- PRIMIO sam danas u Gradskoj kući ambasadora Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Nj. E. Jorna Eugena Jelstada - objavio je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ НОРВЕШКЕ: Планирамо у септембру конференцију на тему циркуларне економије у четири града у Србији

Foto: Instagram

- Na sastanku smo razgovarali o organizaciji konferencije na temu cirkularne ekonomije, koja bi u septembru trebala da se održi u četiri grada u Srbiji, među kojima je i Novi Sad. Taj projekat će se odvijati pod pokroviteljstvom Nordijskog saveta ministara, a cilj je upoznavanje lokalnih samouprava u Srbiji sa primerima dobre prakse nordijskih zemalja. U pitanju je iznalaženje najboljih rešenja u oblasti klimatskih promena, kao i na poljima efikasnijeg upravljanja otpadom, unapređenja reciklaže, smanjenja potrošnje sirovina i emisije zagađenja.

Ambasador je naglasio da će organizaciju novosadske konferencije preuzeti ambasada Kraljevine Norveške i da će time biti postavljen temelj za dugoročnu saradnju između ambasada nordijskih zemalja, institucija, kompanija i eksperata sa lokalnim partnerima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju