ĐOKOVIĆ OSVAJA KNEŽEVINU: Novak se posle Australijan opena vraća na teren u Monte Karlu

ZALET za sezonu na šljaci, hvata se u Kneževini. Prvi turnir serije 1.000 na zemljanoj podlozi počinje sutra u Monte Karlu, a kada su u pitanju srpski teniseri, na delu ćemo videti Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, dok će Novak Đoković u gradu čiji je zvanično stanovnik, nastupiti u utorak ili sredu, pošto je kao prvi nosilac oslobođen obaveza u prvom kolu.

ЂОКОВИЋ ОСВАЈА КНЕЖЕВИНУ: Новак се после Аустралијан опена враћа на терен у Монте Карлу

Novak Đoković Foto EPA

Rival najboljeg igrača sveta u drugoj rundi takmičenja bi trebalo da bude Janik Siner, koji danas igra sa Albertom Ramosom. Žrebom je odlučeno da bi u daljem toku turnira Novak mogao da se sastane sa Hurbertom Hurkačom ili Dušanom Lajovićem, zatim i Stefanosom Cicipasom, Sašom Zverevim, dok bi kulminacija mogla da nastane u potencijalnom finalnom sudaru sa Rafaelom Nadalom. Naravno, ako ne bude nekih iznenađenja, jer je jasno da se, kada su 100 odsto spremni, Novak i Rafa za sve pitaju protiv ostatka Tura, a inače, obojici će ovo biti prvi turnir posle Australijan opena koji je naš as osvojio.

Ali, o prvom ovogodišnjem okršaju Srbina i Španca, koji je masters u Kneževini osvajao 11 puta, pričaće se kada i ako za to dođe vreme. Prvo je neophodno dogurati do finala u sedam dana igre protiv gladnih rivala, željnih da svrgnu vladare modernog tenisa sa trona. A tu najpre se misli na Danila Medvedeva, drugog igrača planete, koji je u delu "kostura" sa Nadalom, a za Novakom po aktuelnoj listi zaostaje nešto manje od 2.000 bodova.

Kada su u pitanju ostali naši teniseri, žreb im nije bio baš naklonjen, pa će, tako, finalista iz 2019. Dušan Lajović na otvaranju igrati protiv Britanca Dana Evansa. Za Filipa Krajinovića prepreka u prvom kolu je Gruzijana,c Nikolos Basilašvili, Laslo Đere će na Karena Hačanova, dok će Mimomir Kecmanovića morati preko Fabija Fonjinija ako želi u drugo kolo turnira, koji se igra za nagradni fond od 2.460.000 dolara.

KVOTE UZ NADALA

KADA se igra na šljaci, Rafael Nadal je favorit ko god da je na drugoj strani. To je nepisano tenisko pravilo potvrđeno mali milion puta, pa su i "bukmejkeri" shodno tome Španca proglasili za prvog favorita, sa kvotom 1,75. Iza njega je Novak Đoković (2,84), zatim Danil Medvedev (12,58).

Za ostatak srpske garde u Kneževini, procena je da su im šanse za titulu male, pa je tako na Krajinovića i Lajovića kvota 126, a za Kecmanovića - 252.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije