ZAVRŠNI RADOVI NA TENISKOM KOMPLEKSU "NOVAK": Pokazati Beograd svetu u najlepšem svetlu!

Đ. S.

05. 04. 2021. u 15:14

CRVENILO šljake, zvukovi brusilica i udaranja metalnih konstrukcija, vreva među vrednim radnicima - samo su neki od znakova da je Teniski kompleks "Novak" u fazi završnih radova i uskoro će biti spreman da ugosti asove belog sporta.

ЗАВРШНИ РАДОВИ НА ТЕНИСКОМ КОМПЛЕКСУ НОВАК: Показати Београд свету у најлепшем светлу!

Foto: N.Skenderija

Sa čelendžerom koji startuje sledećeg ponedeljka, počeće i serija teniskih turnira podno Kalemegdana, po dva muška i dva ženska, na kojima zbog epidemioloških mera na snazi neće biti gledalaca.

- Ostalo je još sedam dana do početka čelendžer turnira i još nepune dve nedelje do početka Serbija open turnira. Sve pripreme teku po planu. Želimo da obezbedimo maksimalne uslove, da svi budu bezbedni i sigurni, a i da u organizacionom smislu potvrdimo da su Beograd i naša zemlja pravi domaćini i dobri organizatori turnira koji okupljaju kako najbolje igrače iz teniskog sveta, tako i one koji predstavljaju njegovu budućnost - rekao je domaćin i direktor turnira Đorđe Đoković, koji je kao vodič proveo novinare, foto-reportere i snimatelje u obilazak dorćolskog teniskog centra, koji nosi ime njegovog starijeg brata.

Otklonio je najmlađi Đoković sve dileme oko eventualnog učešća Ane Ivanović, pošto je za vikend po medijima kružila takva mogućnost. Čak i da pristane, nekadašnja najbolja igračica sveta će na ženskom VTA turniru biti u funkciji ambasadora, dok je želja organizatora i da isto učini i Jelena Janković.

- Još nisam stupio u kontakt s njima. Želimo da ovaj turnir ispromovišemo na najbolji mogući način, kako bismo i u narednim godinama uspeli da ga organizujemo. A Ana i Jelena pripadaju ovde kao naše ambasadorke i neko ko će da predstavlja ovaj turnir - otkrio je Đorđe na Centralnom terenu, čije su se tribine vinule nekoliko metara uvis, iako će biti zatvorene za posetioce.

Foto: N.Skenderija

 

Ambicije su i da se uskoro pređe sa nivoa 250 na 500.

- Na nama je da odradimo sve na najvišem nivou. Ukoliko napravimo grešku, taj prelaz se neće desiti. Zato se trudimo da, pre svega, ugodimo igračima i organizaciji ATP. Iz tog razloga su podignute tribine, kako bi taj vizualni efekat teniskog stadiona bio prisutan i igrači bili što srećniji. Ako održimo taj nivo, siguran sam da je u naredne tri godine Serija 500 izvesna - istakao je direktor "Serbija opena".

TIM KREĆE IZ BEOGRADA

PRESKOČIĆE Monte Karlo, ali u Beograd stiže. Nedavno je Dominik Tim istakao da fizički i psihički nije baš na najvišem nivou, ali svoju reč porodici Đoković neće pogaziti, pa će iz našeg glavnog grada da krene u sezonu zemljanih turnira.

- U kontaktu smo s njegovim timom, s ponosom možemo da kažemo da će on svoju sezonu na šljaci početi u Beogradu, posle kratke pauze zbog možda i povrede, ili emotivnih problema - potvrdio je Đoković.

TURNIRI

Čelendžer (m) 12-19. april

ATP 250 19-25. april

VTA 250 16-23. maj

Čelendžer (ž) 22- 29. jul


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!