SRĐAN ĐOKOVIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE: Jeste, psovao sam novinara! Kakvi Federer i Nadal, Nole je DŽordanova kategorija

Novosti online

23. 03. 2021. u 11:15 >> 12:02

OTAC Novaka Đokovića, Srđan, dao je intervju za portal Jutarnji.hr, u kom se prisetio jednog od prvih turnira na kojima je najbolji teniser sveta zablistao, fjučersa u zagrebačkom Podsusedu 2004. godine.

СРЂАН ЂОКОВИЋ ЗА ХРВАТСКЕ МЕДИЈЕ: Јесте, псовао сам новинара! Какви Федерер и Надал, Ноле је Џорданова категорија

Foto: N.Paraušić

Bila je to Srđanova potvrda reči koje je za Sportske novosti napisao Vjekoslav Paun, u kolumni povodom Noletovog rekorda po broju nedelja na čelu ATP liste.

- Šta? Mamu vam j*bem, da vam j*bem! Svi ćete me zvati jednog dana kada Nole bude prvi teniser sveta - besneo je Srđan na neimenovanog novinara iz Srbije, a ništa manje oštar nije bio ni prema organizatorima turnira:

- Gde je organizator, gde je supervizor!? Pa ovde je -40 stepeni! Pa kako ovde da se igra - grmeo je iz sveg glasa.

Srđan je potvrdio da se seća tog turnira i svih događaja.

- Apsolutno sva moja očekivanja nadmašio je i premašio još pre četiri, pet godina. Pročitao sam taj tekst i sećam se tog turnira u Zagrebu 2004. godine? Da, pa bilo je prehladno, toga se jasno sećam! Vi ste bili tamo, pa tamo je bilo hladno strašno! A Novak je imao 16, 17 godina. On se živ smrzao. On je bio mlad, mali i neotporan. Ja sam tamo od supervizora samo tražio da budu normalni optimalni uslovi. Bilo je užasno hladno! Ono što mi je zasmetalo u osvrtu na to razdoblje, što nisu Novak i njegovi rezultati istaknuti u prvi plan, već što sam ja nekog opsovao, a to su onda preneli novinari, i vaši i naši i ispalo je ružno - rekao je za Sportske novosti na Jutarnji.hr Srđan Đoković.

Osvrnuo se Đoković stariji i na Noletovu saradnju sa Goranom Ivaniševićem.

- Mislim da je to Novaku leglo kao kec na desetku! To Goranovo pojavljivanje u stručnom stožeru. Pogodio je kao uvek! Novak je fantastičan u svakom pogledu i zna koje su mu mane. Vrline su ogromne, ali ima i mane koje je tokom čitave karijere pokušavao da ispravi.

Na kraju, Srđan je istakao da je pitanje najboljeg tenisera sveta svih vremena rešeno i da se Nole sada takmiči za titulu najboljeg sportiste ikada.

- Njegova karijera će trajati sigurno još dve do tri godine. On je već sad najbolji teniser sveta svih vremena, i jedan od najboljih sportista uopšte. Čak su i Englezi, koji ga ne vole istakli da njegovi rivali više nisu Federer i Nadal, nego ga upoređuju s Tajgerom Vudsom i Majklom Džordanom. On vam je ta kategorija - zaključio je Srđan.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LAJOVIĆ BLISTA POSLE POBEDE: Evo šta je Dušan rekao pred meč sa Cicipasom