NOVAK AMERIČKIM MEDIJIMA: Imao sam sreće tokom ratova 90-ih (VIDEO)

Novosti online

09. 03. 2021. u 16:40

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 311. sedmicu na vrhu ATP-a i tako postavio novi rekord, nadmašivši Rodžera Federera. Dan kasnije dao je zanimljiv intervju CNN televiziji.

НОВАК АМЕРИЧКИМ МЕДИЈИМА: Имао сам среће током ратова 90-их (ВИДЕО)

FOTO: AP

Za srpskog tenisera dostignuće po broju nedelja na prvom mestu ATP liste ravno je osvajanju 18 Grend slem titula. 

- Ponosam sam i oduševljen zbog toga. Ovo dostignuće je kao kruna na sve što sam postigao u poslednjih 15 godina u karijeri. Na ovaj poseban dan sam se prisetio kako sam se zaljubio u tenis i svu podršku koju sam dobio od roditelja i drugih ljudi da bih ostvario ovaj san. Presrećan sam - počeo je Đoković razgovor za CNN.

Uspeh je proslavio u Beogradu sa svojim sunarodnicima. 

- Osetio sam da je ova stvar proslava Srbije i Beograda, ne samo moja. Mnogo njih su mi se javili, čestitali i naterali me da shvatim to.

Veliki deo svojih uspeha pripisao je roditeljima Srđanu i Dijani Đoković.

- Imao sam sreće da imam roditelje koji su bili vrlo snažni usred rata i poteškoća koje smo proživljavali tokom 90-ih. Imao sam njihovu bezuslovnu ljubav i podršku da se bavim sportom koji nije ni bio tradicija u našoj porodici i zemlji. Tenis je vrlo skup sport, ali su nekako to uspeli, kupovali mi rekete, mogao sam da imam trenera i uslove dovoljno dobre da izrastem u profesionalnog tenisera. Snovi se ostvaruju - zaključio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!