FEDERER NAHVALIO ĐOKOVIĆA: Novak je jedan od najboljih u istoriji tenisa, zadovoljstvo mi je da igram protiv njega

Novosti online

06. 03. 2021. u 15:26

PONEDELjAK je bitan dan u karijeri Novaka Đokovića. Srpski teniser postaće igrač sa najviše nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste ikada.

ФЕДЕРЕР НАХВАЛИО ЂОКОВИЋА: Новак је један од најбољих у историји тениса, задовољство ми је да играм против њега

Foto AP

Najbolji igrač sveta će prestići Rodžera Federera na toj poziciji. Obojica trenutno imaju 310 nedelja provedenih na čelu teniskog karavana.

Pred početak u Dohi, Švajcarac je pričao i o Đokoviću i udelio mu dosta komplimenata.

- Uživam da igram protiv njega. Stvarno smatram da uvek izvlačimo najbolje jedan od drugog. Imamo drugačije stilove, pa to ko će pobediti uglavnom zavisi kakav će ko imati dan, na kojoj podlozi igramo, kakvi su nam bili mečevi pre toga. Protiv najboljih tenisera morate da igrate najbolje što možete, u protivnom neće vam biti dovoljno. Pogotovo protiv Novaka, koji može da dovede sebe u zonu da ne promašuje - rekao je Federer.

Novak je nedavno osvojio 18. grend slem titulu i prišao Rodžeru i Rafi dva trofeja zaostatka. Federer zbog toga s pravom smatra da je 33-godišnji Beograđanin jedan od najboljih u istoriji "belog sporta".

- Novak može i da se jako dobro brani i da bude agresivan. Ume da napravi pravu ravnotežu u igri. Zbog toga je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Meni je uvek zadovoljstvo da igram protiv njega i on je jedan od igrača koji su me učinili boljim teniserom. Velika je stvar što imamo Đokovića u ovom sportu - poručio je Federer.

Podsetimo, Švajcarac će se u Dohi vratiti tenisu posle duže pauze. Poslednji turnir na kome je igrao bio je Australijan open 2020. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)