ONA JE JEDNA OD NAJVEĆIH: Đokovićeva podrška Sereni (VIDEO)

Novosti online

18. 02. 2021. u 16:37

ОНА ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ: Ђоковићева подршка Серени (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@TennisChannel

SERENA Vilijams je poražena od Naomi Osake u polufinalu ženskog singla i neće imati priliku da izjednači rekord Margaret Kort po broju gren slemova (24), a na pitanje da li je ovo njen poslednji pokušaj u Melburnu, sa suzama u očima napustila je konferenciju.

Najbolji teniser sveta novak Đoković izjavio je posle Serenine eliminacije da je ona i ovako jedna od najboljih sportistkinja sveta svih vremena i da treba da sagleda "širu sliku" svoje karijere.

- Mogu da razumem Serenu i ono kroz šta trenutno prolazi - rekao je Novak i nastavio:

- Ali ona je takav neverovatan as, inspiracija mnogim sportistima i sportistkinjama širom sveta. Počastvovan sam što igram tenis u istoj eri kad i ona. Kad pogledate sve što je postigla u karijeri, širu sliku, vidite da je ona među najboljim sportistkinjama svih vremena, ne samo među teniserkama - dodao je Nole.

Treba reći da je Kort većinu titula osvojila u pre-open eri i da je Serena odavno rekorderka ako se računaju samo titule od 1968. godine. Ona je 2017. baš u Melburnu 23. gren slemom pretekla Štefi Graf koja je ukupno 22 puta osvajala gren slemove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)