AUSTRALIJA JE NOVAKOVA DRUGA KUĆA: Đoković drži rekord o kome se malo priča, najveći rivali mogu da mu pozavide

Novosti online

03. 02. 2021. u 09:25

NOVAK Đoković je u Australiji kao u svojoj kući. Najbolji teniser sveta nastavlja da pomera granica na najmanjem kontinentu.

АУСТРАЛИЈА ЈЕ НОВАКОВА ДРУГА КУЋА: Ђоковић држи рекорд о коме се мало прича, највећи ривали могу да му позавиде

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Osvajač 17 grend slem titula u svom vlasništvu drži još jedan rekord o kome se malo ili gotovo nikako ne priča.

Naime, nakon pobede na startu ATP kupa protiv Denisa Šapovalova - 7:5, 7:5 nastavio je neverovatan niz u Australiji koji traje praktično dve godine, pošto je stigao do 21 vezane pobede.

Novak sada u svim singl mečevima koje je ikada odigrao na ATP kupu ima skor 7-0 (šest pobeda prošle godine), na Australijan openu 2020. je upisao skor 7-0 osvajanjem titule, a 7-0 je dostigao i godinu dana ranije.

Tako dolazimo do broja 21 - ili broja pobeda našeg asa. Ono što dodatno daje na značaju ovom sjajnom učinku je to da je čak 11 trijumfa ostvario protiv igrača iz Top 20.

Đoković će imati priliku da dodatno popravi ovaj rezultat. On u noći između srede i četvrtka igra protiv Aleksandra Zvereva meč ATP kupa.

Zanimljivo je da ovo čak i nije najduži niz Novaka u Australiji, pošto je u periodu od 2011. do 2014. upisao 25 vezanih pobeda - po sedam na tri turnira koja je osvajao u nizu i još četiri pobede 2014. pre nego što ga je savladao Sten Vavrinka.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati