SVI SU PROTIV NOVAKA: Kategorično NE od Premijera Viktorije i komesarke Australijan opena

Novosti online

18. 01. 2021. u 09:44

PREMIJER australijske države Viktorije Danijel Endrjuz kategorički je odbio mogućnost promena pravila karantina za tenisere pred početak Australijan opena.

СВИ СУ ПРОТИВ НОВАКА: Категорично НЕ од Премијера Викторије и комесарке Аустралијан опена

EPA-EFE/ANDY RAIN

Promene je, u pismu sa šest tačaka, predložio najbolji teniser sveta Novak Đoković.

– Ljudi mogu slobodno da daju spiskove želja, ali odgovor je ne. Pravila važe za sve. Svi su o njima bili informisani pre dolaska i to je bio uslov koji su prihvatili. Ovde nema posebnog tretmana, jer vas virus ne tretira posebno. Dakle, ni mi nemamo poseban tretman – rekao je premijer.

Oglasila se i komesarka Ema Kazar.

– To je definitivno ‘ne’ od mene. Ne menjamo naš program. Shvatamo da je 14 dana u karantinu zaista teško. Ovde smo da radimo sa igračima i teniskom Australijom kako bismo njihove trening učinili što prijatnijim – poručila je ona.

Đoković u pismu direktoru turnira Kregu Tajliju zatražio da igrači dobiju opremu za fitnes i trening u svojim sobama. Zalaže se da se smanji broj dana u izolaciji, ukoliko se ispostavi da su igrači negativni.

Srbin zahteva da se dozvoli poseta glavnom ili kondicionom treneru i da se omogući da budu smešteni na istom spratu u hotelu. Traži i da se što veći broj igrača premesti u privatne kuće sa teniskim terenima.

U međuvremenu izala je najnovija ATP lista na kojoj je nole i dalje prvi i to je njegova 304. nedelja na čelu tenskog karavana.

Nije bilo promena u prvih deset, a od srpskih tenisera plasman su za po jednu poziciju pokvarili Filip Krajinović, koji je sada 32. i Laslo Đere koji je sa 55. pao na 56. poziciju.

Dušan Lajović je i dalje 26, a Miomir Kecmanović 42. igrač sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024