POTRESNA ISPOVEST NEKADA NAJBOLJE TENISERKE SVETA: Bolest me je upropastila, suprug je morao da me izvlači iz kreveta

Novosti online

02. 01. 2021. u 19:56

BILA je najbolja teniserka sveta, a onda je bolest počela da je odvaja od terena. Karolina Voznjacki je konačno progovorila o borbi sa reumatoidnim artritisom, teškom autoimunom bolešću koja joj je dijagnostikovana 2018. godine.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ НЕКАДА НАЈБОЉЕ ТЕНИСЕРКЕ СВЕТА: Болест ме је упропастила, супруг је морао да ме извлачи из кревета

Foto: EPA-EFE/ROB PREZIOSO

Voznjacki je pričala o teškim momentima iz svog života, poput onog kako nije mogla da izađe iz kreveta bez pomoći svog supruga. Ona je, inače, morala zbog ove bolesti da se povuče iz sporta 2018. godine.

- Bila sam na vrhuncu svoje karijere, kada mi je dijagnostikovana ta bolest. Početkom te godine, osvojila sam Australijen Open. Trebalo je to da bude moja zlatna godina, ali pred početak US Opena, osećala sam bolove, stalni umor i druge čudne simptome. Počela sam da gubim mečeve koje je trebalo da dobijem - rekla je Dankinja i nastavila: - Jedno jutro imala sam tako jake bolove da je suprug morao da me izvuče iz kreveta. Nisam mogla da pokrenem nijedan deo tela. Tada sam otišla kod lekara, i to je bio početak mog puta do dijagnoze. Nisam mogla ruke da podignem.

Bilo je potrebno nekoliko meseci da se dođe do konačne dijagnoza. Upravo zbog toga, hoće da bude pozitivan primer ljudima sa istim ili sličnim problemima. Voznjacki je u braku sa bivšim košarkašem Dejvidom Lijem. Objavili su 2017. da su zajedno, verili su se u novembru 2018. godine, a venčali u Italiji u Toskani 15. juna 2019. godine.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!