HRVAT PRECRTAO FEDERERA: Rodžer više nije u konkurenciji za najboljeg u istoriji, trka spala na dva imena Novak i Rafa

Novosti online

01. 01. 2021. u 18:46

ХРВАТ ПРЕЦРТАО ФЕДЕРЕРА: Роџер више није у конкуренцији за најбољег у историји, трка спала на два имена Новак и Рафа

Foto: N.Paraušić

LEGENDARNI hrvatski trener Nikola Pilić, u čijoj Akademiji je trenirao i Novak Đoković, naveo je da Rodžer Federer ne može biti više u konkurenciji za najbolje tenisera u istoriji pošto su svi njegovi rekord ili ugroženi ili već prestignuti.

Očekuje se da 8. marta Novak prestigne Švajcarca po nedeljama provedenim na prvom mestu ATP liste, dok je Rafael Nadal poravnao njegov rekord u osvojenim Grend slemovima (20) i da je u najmanju ruku predvidljivo da će Španac i taj rekord uzeti iz Rodžerovih ruku.

- Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Grend slema. Ne kažem da on to ne može, ali je veoma teško. On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi talas sjajnih telera kao što su Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Dominik Tim, a već ima 39 godina. Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena - rekao je Pilić.

Pilić takođe smatra da Đokovićevi poduhvati ne zauzimaju mnogo pažnje zapadnih medija, iako je jasno da će uskoro sigurno preuzeti jedan bitan rekord od Federera.

- To je tačno, Novak nema ta dva rekorda. Ipak, nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaraju njegov niz provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više nedelja na prvom mestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće? - zapitao se Pilić.

Legendarni teniski trener takođe tvrdi da još uvek postoji razlika između velike trojke (Novak, Rodžer i Rafa) u odnosu na ostatak ATP tura, ali da je sasvim prirodno da se ta razlika u kvalitetu polako smanjuje.

- Prirodan proces je da njih trojica polako "usporavaju". Svakako, to će se desiti. Razlika između njih i ostatka se nekada merila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još uvek ima da mnogo toga da pokaže - zaključio je Pilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)