HRVAT PRECRTAO FEDERERA: Rodžer više nije u konkurenciji za najboljeg u istoriji, trka spala na dva imena Novak i Rafa

Novosti online

01. 01. 2021. u 18:46

LEGENDARNI hrvatski trener Nikola Pilić, u čijoj Akademiji je trenirao i Novak Đoković, naveo je da Rodžer Federer ne može biti više u konkurenciji za najbolje tenisera u istoriji pošto su svi njegovi rekord ili ugroženi ili već prestignuti.

ХРВАТ ПРЕЦРТАО ФЕДЕРЕРА: Роџер више није у конкуренцији за најбољег у историји, трка спала на два имена Новак и Рафа

Foto: N.Paraušić

Očekuje se da 8. marta Novak prestigne Švajcarca po nedeljama provedenim na prvom mestu ATP liste, dok je Rafael Nadal poravnao njegov rekord u osvojenim Grend slemovima (20) i da je u najmanju ruku predvidljivo da će Španac i taj rekord uzeti iz Rodžerovih ruku.

- Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Grend slema. Ne kažem da on to ne može, ali je veoma teško. On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi talas sjajnih telera kao što su Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Dominik Tim, a već ima 39 godina. Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena - rekao je Pilić.

Pilić takođe smatra da Đokovićevi poduhvati ne zauzimaju mnogo pažnje zapadnih medija, iako je jasno da će uskoro sigurno preuzeti jedan bitan rekord od Federera.

- To je tačno, Novak nema ta dva rekorda. Ipak, nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaraju njegov niz provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više nedelja na prvom mestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće? - zapitao se Pilić.

Legendarni teniski trener takođe tvrdi da još uvek postoji razlika između velike trojke (Novak, Rodžer i Rafa) u odnosu na ostatak ATP tura, ali da je sasvim prirodno da se ta razlika u kvalitetu polako smanjuje.

- Prirodan proces je da njih trojica polako "usporavaju". Svakako, to će se desiti. Razlika između njih i ostatka se nekada merila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još uvek ima da mnogo toga da pokaže - zaključio je Pilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024