MLADIM TENISERIMA JE MUKA OD VELIKE TROJKE? Greg Rusedski otkrio „recept” kako da Nole postane najbolji svih vremena

Novosti online

26. 12. 2020. u 14:56

BORBA za nezvaničnu titulu najboljeg tenisera svih vremena se vodi između trojice velemajstora, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a Greg Rusedski smatra da Nole treba da osvoji dve ili tri titule na gren slemovima kako bi izašao kao pobednik ispred Nadala.

МЛАДИМ ТЕНИСЕРИМА ЈЕ МУКА ОД ВЕЛИКЕ ТРОЈКЕ? Грег Руседски открио „рецепт” како да Ноле постане најбољи свих времена

Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Zanimljivo je da Englez kanadskog porekla ne vidi Federera u konkurenciji za osvajanje još nekog gren slema.

Kada je o reč o nedeljama na prvom mestu ATP liste, Rusedski nema dilemu, Novak Đoković će biti rekorder, ali kada se radi o grend slemovima, tu već očekuje više neizvesnosti.

– Mislim da će Novak svakako nadmašiti Samprasov rekord po broju sezona završenih na mestu broj jedan, a oboriće i Federerov rekord po broju nedelja na vrhu – rekao je bivši britanski Dejvis kup reprezentativac.

Jasno je da je Rafa apsolutni favorit na Rolan Garosu, a Rusedski smatra u Parizu jedino može da ga zaustavi Dominik Tim.

– Bitka je među njima dvojicom. Novak nije osvojio US Open, da je bilo tako, sada bi imao 18 titula, Nadalu morate dati najveće šanse na Rolan Garosu, ukoliko Tim ne bude bio u stanju da ga skine sa trona u Parizu. On je jedino koji tamo može da ga dobije. Tako da su Novaku potrebne bar dve ili tri Grend slem titule. Sve ovo postaje fascinantno, mnogo je nepoznanica na tom putu. Ovoj novoj generaciji igrača je muka od “velike trojke” – naveo je Britanac.

Rusedski je bio četvrti igrač sveta 1997, kada je irgao i finale Ju-Es opena. Dve godine kasnije osvojio je nekada prestižni Gren slem kup u minhenu, a najveća titula u karijeri mu je Masters u Parizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!