ĐOKOVIĆ PONOVO POKAZAO VELIČINU: Novak za pravdu, oni iz interesa

Đ. S.

22. 12. 2020. u 22:19

NOVA pravila ATP, koja su tek nedavno doneta, nedvosmisleno su kazala da Novak Đoković ne može da ima bilo kakvu ulogu u Savetu igrača kojim je predsedavao zbog uloge u udruženju PTPA, koje je osnovao letos posle osvajanja mastersa u Sinsinatiju.

ЂОКОВИЋ ПОНОВО ПОКАЗАО ВЕЛИЧИНУ: Новак за правду, они из интереса

FOTO: AP

Zbog navodnog "sukoba interesa" Novak je povukao kandidaturu koju su izglasale njegove kolege i okrenuo se radu u Asocijaciji koju je pokrenuo zajedno sa Vašekom Pospišilom i svima stavio do znanja da su mu interesi ostalih igrača važniji od funkcije.

Pre svega zato što je barem po prvim najavama, cilj PTPA da se mišljenje svih igrača na Turu što glasnije čuje u teniskim krugovima i da ima ravnopravan udeo u odlučivanju zajedno sa turnirima i ATP. Uz to, želja je da se restrukturira finansijsko poslovanje u "belom sportu" i da se nižerangiranim igračima obezbedi što veća finansijska zaleđina.

- Dosta ljudi je pokušalo da nas obeshrabri, ali ta organizacija je po mom mišljenju krucijalna za igrače. Nismo nas dvojica samo to smislila, ta ideja postoji već 20 godina. Goran Ivanišević je moj trener i ta ideja je postojala još kada je on igrao, samo nije bilo realizacije. Mi nismo želeli da se suprotstavimo bilo kome. Mi smo i muška i ženska organizacija i hoćemo da se borimo za prava igrača - rekao je Novak prilikom skorašnjeg obraćanja srpskim medijima.

Ali, inovacije u tenisu, koji gotovo bespogovorno robuje tradiciji, ne dolaze tek tako. Od Novakove ideje, odmah su se ogradili Rodžer Federer i Rafael Nadal, pozvali na ujedinjenje u teškim korona vremenima i odbacili bilo kakvu želju za promenom aktuelnog načina funkcionisanja.

Za razliku od njih, Miloš Raonić je odmah stao iza Đokovićeve ideje i pecnuo ATP zbog načina kojim su rukovodili korona krizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna