OGLASIO SE TROICKI: Igrači su tražili nešto novo, Zimonjić je o svemu bio obavešten (VIDEO)

Novosti online

19. 12. 2020. u 09:32

ОГЛАСИО СЕ ТРОИЦКИ: Играчи су тражили нешто ново, Зимоњић је о свему био обавештен (ВИДЕО)

foto: EPA

VIKTOR Troicki je postao novi selektor teniske reprezentacije Srbije. Na tom mestu je nasledio Nenada Zimonjića, koji je istakao da je iznenanđen tom odlukom i da za nju nije znao.

Troicki je gostujući u Jutarnjem programu za "RTS-u" otkrio sve detalje kako je došlo do toga da preuzme kormilo Dejvis kup tima naše zemlje.

Naveo je da su igrači zatražili smenu selektora i da je to sasvim normalno u svetu sporta.

- Spreman sam. Zaista, velika čast i odgovornost da budem na čelu Dejvis kup reprezentacije Srbije, koja je imala toliko uspeha u poslednjih desetak godina, čiji sam bio član kao igrač - počeo je razgovor za "RTS" nekada 12. igrač sveta i dodao:

- Gledam ovo kao neki novi korak za mene i zaista sam uzbuđen zbog svega. Izabran sam od igrača i to mi daje dodatni motiv. Ponosan sam što je tako. Trudiću se da opravdam svoju ulogu i dam sve od sebe da budemo opet šampioni sveta. Naravno, u ovoj situaciji, mnogo više zavisim od igrača nego od sebe samog.

Troicki se sa Srbijom pokorio svet 2010. godine. Sada je otkrio kako je došlo do toga da baš on bude novi selektor.

- Iskreno, nisam računao da će se desiti ovako rano. Tačno je da je tokom igračke karijere, ali krenula je priča od igrača, oni su ti koji su hteli promenu. Nešto novo u timu, svežiju atmosferu i neki novi početak. Izabrali su mene kao selektora. Drago mi je da je tako, bio sam ponosan kada sam čuo tu informaciju.

Smena Zimonjića podigla je dosta prašine. Iskusni teniser je bio iznenađnjen odlukom, a Troicki otkrivao da je popularnog "Zikija" obavestio šta će se dogoditi.

- Prvo što sam uradio jeste da sam javio našem bivšem selektoru Nenadu Zimonjiću i obavestio ga da postoji šansa da postanem selektor, da ću se kandidovati i da su me igrači predložili. Kada sam podneo kandidaturu, seli smo i pričali sa Zimonjićem – napravili smo timski sastanak. Bio je iznenađen, naravno. Nije očekivao da će se to desiti, ali smo pričali na tu temu, bio je obavešten, rečeno mu je u čemu je razlog smene. Jednostavno, igrači su hteli neku novu energiju - istakao je Viktor, dodajući da je potpuno normalno da u svakom sportu dođe do zasićenja na relaciji igrači-trener, pa i u tenisu.

- Ziki je bio sjajan selektor, imao je mnogo uspeha i ja se nadam da ćemo nastaviti istim putem. Daću sve od sebe da se to i desi.

Viktor je još aktivan u tenisu, a već je seo na trenersku klupu. Ipak, to nije retka pojava u "belom sportu".

- Kao trener, nemam zvaničnog iskustva. Ali tokom svih ovih godina u Dejvis kupu sam učio i video svašta. Davao sam savet čak i kao igrač, gledajući sa strane. Uglavnom su se svi trudili da pomognu nekim savetima igračima na terenu, tako da će to biti i ovoga puta, samo možda u malo službenijem obliku.

Nova funkcija ne znači da će Troicki okončati karijeru, ali neće više nastupati u Dejvis kupu.

- Ovo je kraj reprezentativne karijere u Dejvis kupu. Znači, neću više igrati u tom takmičenju. Odlučio sam da ustupim mesto mlađima i trenutno bolje plasiranima. Verujem u njih, zato sam i prihvatio ovu odgovornost da budem na čelu reprezentacije. Mislim da ponovo možemo da osvojimo.

Srbija je prošle godine u januaru pobedila na ATP kupu u Australiji. Zbog pandemije virusa korona još uvek nije poznato da li će braniti trofej.

- ATP kup je sasvim drugačije takmičenje, nisam još oficijelno selektor jer to odlučuje prvi igrač. Ne znam još ni da li ćemo nastupati uopšte, to zavisi od Novakove prijave i da li će odlučiti da igra, pošto je pre neki dan tek odlučeno da će ATP kup biti organizovan. Ako budemo igrali, nadamo se opet odbrani titule.

Takođe, želja je i da se "salatara" vrati u Srbiju.

- To je cilj. Sledeće takmičenje u Dejvis kupu je tek krajem sledeće godine, finalni turnir gde će učestvovati 16 ekipa. Sigurno da nam je želja da prođemo dobro i opet trijumfujemo, da vratimo pehar kod nas. Sa ovim igračima stvarno verujem da možemo to da ostvarimo. Pored Novaka, koji je naravno glavna karika tima i od njega se očekuje najviše, imamo sjajne igrače koji su mnogo napredovali i igraju veoma dobro. Od Ducija Lajovića, Filipa Krajinovića, Lasla Đerea, do Miomira Kecmanovića koji je vrlo perspektivan i biće sve bolji u budućnosti. Sjajan tim, bitno je da ostane dobra atmosfera. To je neki moj posao, da bude sve podređeno igračima, zato ću se truditi da budem uz njih i da imamo uspeha - zaključio je Troicki za RTS.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Boki

19.12.2020. 12:22

Ovo je prča bez pokrića. Gde je objavljen konkurs na koji si konkurisao? Koji igrači su te predložili i kome? Mislim da je vreme da se oglasi Teniski savez Srbije.