HANTUHOVA VERUJE U ĐOKOVIĆA: Zbog njegove posvećenosti može da igra još dugo, jak je fizički i mentalno

Novosti online

02. 11. 2020. u 08:54

BIVŠA slovačka teniserka Danijela Hatuhova otkrila je zašto Novak Đoković i Rafael Nadal igraju ovako dugo na vrhunskom nivou.

ХАНТУХОВА ВЕРУЈЕ У ЂОКОВИЋА: Због његове посвећености може да игра још дуго, јак је физички и ментално

Foto: EPA-EFE/Ian Langsdon

Nekada peta igračica planete je upoznata sa njihovim porodicama, ali i radnim navikama. Takođe, isitče da Nole i Rafa znaju kako da se opuste.

- Oni imaju sjajan balans i znaju kako da se odmore od tenisa. Zbog toga su tako dobri. Ali, kada izađu na teren, onda je sve podređeno tenisu. I zato toliko često pobeđuju. To je osećaj koji uvek želite da iznova doživljavate - okrila je Hantuhova.

Slovakinja koja dobro poznaje Novakovog trenera i njenog zmeljaka Marjana Vajdu veruje da Srbin nije izgubio grend slem trku u kojoj zaostaje tri titule za Federerom i Nadalom.

- Uzimajući u obzir njegovu posvećenost on može da igra još dugo. Mnogo toga i dalje može da pokaže, jak je fizički i mentalno i mislim da će igrati još četiri, pet godina.

Ova 37-godišnjakinja koja živi u Monte Karlu takođe dodaje da sada fizioterapeuti rade potpuno drugačije nego ranije.

- Šta sada rade fizioterapeuti za oporavak je potpuno drugačije od onog što su radili pre pet godina. Mislim da je kod Novaka pitanje samo to dokle će ga tenis i dalje ispunjavati - zaključila je Hantuhova.

Podsetimo, Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju 20 gredn slem titula, a Novak Đoković 17. Naš as sigurno nije rekao poslednju reč u ovoj trci.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI SU MU OKRENULI LEĐA: Argentinac se našao Đokoviću kada mu je bilo najteže i sada je sve ispričao