OPET TAJ SUDIJA: Novak objasnio šta se dešavalo na terenu kada je u Parizu pogodio linijskog arbitra

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

05. 10. 2020. u 22:14

SUDBINA se u poslednje vreme baš poigrava s Novakom Đokovićem.

ОПЕТ ТАЈ СУДИЈА: Новак објаснио шта се дешавало на терену када је у Паризу погодио линијског арбитра

Foto: EPA-EFE/ IAN LANGSDON

Posle eliminacije na Ju-Es openu, u je ponovo došlo do situacije koja je na trenutak zaustavila dah Noletovim navijačima.

U osmom gemu prvog seta, u žaru borbe, Novak je u raskoraku zahvatio lopticu vrhom reketa i pogodio sudiju u glavu! U sekundi su mnogima pred očima prošle slike iz Njujorka. Ipak, situacija je bila sasvim drugačija, a i od sudije je uz osmeh dobio znak da je sve u redu, pa se meč nastavio.

- Bože, bilo je vrlo neprijatno i "već viđeno"! Pokušavam da saznam da li je dobro jer sam video da je imao modricu, poput crvenila, na onom mestu na glavi gde ga je lopta pogodila. Nadam se da je dobro. Nosio se s tim vrlo hrabro. Bio sam vrlo blizu. Zbog onoga što se dogodilo u Njujorku, ljudi će od ovoga verovatno napraviti priču. Ali, to se događalo, meni i mnogim drugim igračima, u poslednjih 15 godina od početka moje karijere. Mnogo puta sam video kada lopta rikošetira iz reketa i okvira, pogodi nekoga na tribinama ili nekoga ko je blizu vas, ili linijskog sudiju – opisao je Novak posle ovu situaciju.

Odgovorio je i na pitanje kako ga je Vajda motivisao da se posle svega što se dešavalo u Njujorku vrati na pravi put u Rimu i Parizu.

- Marijanova uloga je mnogo veća od uloge teniskog trenera. On je "nezvanično zvanični" član naše familije.  Prijatelj je, mentor, neko s kim mogu da se našalim u svakom trenutku, ali, takođe, i neko s kim mogu da podelim brige, emocije, strahove i neke stvari koje svako od nas doživljava. I on i Goran su u izuzetno dobrom odnosu i mislim da taj odnos, koji je poprilično otvoren i transparentan, stručan, a opet, prijateljski nastrojen, daje zlatnu, dobitnu kombinaciju i formulu za uspeh - naveo je Nole.

Đoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati sa pobednikom meča Pablo Karenjo-Busta - Danijel Altmajer.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili