Teniski svet je u čudu posle diskvalifikacije Novaka Đokovića na Ju-Es openu.

Zašto

07.09.2020. 10:08

@Lala - Zašto da ga kazne?.Očigledno odglumljena povreda - očekivano naručen bumerang za njegov angažman u zaštiti prava svih tenisera sveta.

Vec viđeno

07.09.2020. 10:29

@Lala - Lala ,sramno je to od vas.Ustanite i kapu dole Ðokoviću ponosom srpskog naroda.Dobro vam je poznato koliko se Zapad raduje srpskim uspesima na svim poljima ,sportskim,privrednim,naucnim itd.

Lala

07.09.2020. 11:14

@Vec viđeno - Nije sramno, samo realno! Ja živim u Austriji, ponosno ističem da sam iz Srbije, ali red i zakon mora da se zna. Sve naše tenisere sam gledao i navijao kada su dolazili u Beč ili Linz. ??U ❤️ I ne zaboravi, najteže je biti Srbin u inostranstvu!

Dusan

07.09.2020. 14:52

@Lala - Зато сте се ви и одлучили на тај изазов да живите у иностранству да би показали колики сте Србин.Свака част.

miro

07.09.2020. 08:48

Ono sto je najodvratnije kada kazu nameran cin U zemlji gde je nasilje svakodnevnica ,gde ubijaju Afroamerikance za nevezanje pojasa ,ispade da je teniska loptica najopasnije oruzje u Americi Zalosno i tuzno i jadno ,jos im je malo ATP je jedva docekao da mu se napije krvi Bezi Nole iz Amerike dok nisi zavrsio na elektricnoj stolici...

Gordana

07.09.2020. 08:55

Не знам зашто сви пишу да је линијски судија погођена у врат, када се лепо види на снимку, да је лоптица ударила њу у врх главе, тачније, у чело! И наравно, тај такав "погодак" није могао да изазове све оно што је дотична (НЕ)вешто одглумила. Прво се хватала за срце, као да је доживела инфаркт, јаукала к`о да јој неко дере кожу... Гладала сам меч!!! Није се одмах видео тај моменат, само сам чула то првобитно њено јечање, које никако не може да личи на оно које изазива велики бол. Више ме подсећа на неко друго "јечање" (срамота ме да напишем, на које) У међувремену, док се "већало" како ће да саопште "адекватну" казну Нолету, неколико пута је приказан снимак, и из неколико углова, Нолетово "слање" лоптице иза његових леђа, и како та лоптица погађа У ГЛАВУ дотичну, која је одмах пала. И ту почиње њено пренемагање. СМЕШНО! Ко год је то гледао, без имало пристрасности може да закључи да ли је она глумила или не! Ноле, горе главу, и шта ти је требало уопште и да идеш тамо, пре свега због ове ситуације са "короном", а онда зашто се толико извињаваш и правдаш било коме??? Довољна је била једна реченица, остало је само подцењивање самог себе!

Objektivan

07.09.2020. 14:14

@Gordana - Lopta je pogodila liniskog sudiju u grkljan. To se ne zove vrat. Vi u svojoj odbrani ili izmišljate ili stvarno niste dobro videli. Pogledajte na Youtube ponovo.

Gordana

08.09.2020. 23:21

@Objektivan - @Objektivan Нисам особа која ИЗМИШЉА а и изузетно добро видим и оно што сам видела је било то да се лоптица одбила од ЧЕЛА линијског судије. Е сад`, зависи који снимак сте гледали Ви, а који ја, јер постоји више снимака. Снимак који сам ја гледала је био пуштен истог тренутка када је све ишло уживо, када је Ноле још увек био код мреже са "фацама" које су одлучивале о његовој "казни". Снимак је два пута био поновљен, тај исти снимак и мени је било чудно да се дотична тада хватала, час за врат, час за срце,...а посебно је било непријатно слушати то њено неприродно "јечање" које је испуштала....А онда су се у медијима појавили снимци из више углова и на којима је лоптица имала неки други смер. Овај снимак који је ишао тада уживо са преносом, нигде више не видех,...нема га, "појела маца". Е, сад` шта је ту тачно, то само зна "ГЛАВНА ГЛУМИЦА" овог документарца. Пошто је јасно као дан, које су биле намере организатора турнира, Ноле је једино погрешио што се није појавио на конференцији за штампу и свим новинарима ПОДЕЛИО чоколадне бомбонице, као што је то некада радио, без да на било које питање одговори и онда без речи ОДЕеееееее и моментално напусти сав тај "мехур-кокошињац" . А, да, и само ЈЕДАНПУТ је требао да упути извињење, без икакве патетике, моралисања, кајања и слично, а посебно да придаје значај дотичној "глумици" овог догађаја. ПОНОСНО се мора издигнути изнад овог случаја, јер цели свет види који циркус су постали ти тениски мечеви.

sima

07.09.2020. 08:59

Da je bilo publike verovatno bih ga neko ubo nožem ili nečim drugim? Ovako su to morale uraditi sudije namesto gledaoca?ali najviše ona frustrirana baba što je pala kao kapi umirala a zemli,i na kraju joj to simuliranje dokazali doktori da joj se nije ništa desilo. Opet će biti pored linije i čekati dalju žrtvu. Ali Nole je jak, pobediće ovu frustriranu bagru. Tako su uništili Selešovu?al na Noletu će izgoreti.

Tomislav

07.09.2020. 09:26

Ma straššnooo, "ja" sam za to da se osudi na električnu stolicu. Može i na vešanje. A može i streljanje sa topom. I oduzeti mu sve titule koje je do sada osvojio, oduzeti mu sav novac od svih turnira, pa još i da plati 5 milijardi dolara odštetu teniskim svinjama koje birokratski vladaju ovim sportom. Tada bi valjda ceo zapadni smradiluk bio zadovoljan i doživeo kolektivni orgazam. Gospode, pomlati ovaj svet! Ljudska civilizacija je zrela za apsolutno biološko smaknuće. Planeto,Zemljo, u crnu rupu se pretvori!!!

Krstivoj

07.09.2020. 09:26

Na snimku se vidi da je loptica "gospođu" pogodila u rame. Verujem da će novosti objaviti taj video snimak. Gospođa je prevarant Ovo je sve izrežirano da bi Novaka eliminisali sa turnira.

Zeljko

07.09.2020. 09:31

Nije namjerno ali je pogresno moglo bi se tako okarakterisati. Dobar dio svoje karijere Novak vodi bitku sa ovakvim koji su sigurno prestrogo presudili ovaj dogadjaj. Publika ga omalovazava a on covjek trazi samo isti tretman kao sto i drugi imaju. Da se ovo desilo Federu , Nadalu jos nekim ovakva odluka sigurno je ne bi bila o ova vremesna G-dja ne bi sigurno ovakvo zapomagala , kao da joj deru kozu.Ovako sve po Novaku koji se usudio da se rezultatima digne u visine a te visine pripadaju samo njima citaj zapadni svjet. Novace nedaj se prezivjet ces ti i ovo i izaci jaci jer nezaboravimo da je Novak imao neki isti tretman mozda i ne bi dostigao ove visine. Svi smo uz tebe.

Vlajko

07.09.2020. 09:31

Sve mu preti. Drznuo se da osniva svoje udruženja profesionalnih tenisera i da se suprostavlja mafiji koja, kao i fudbal, vodi i tenis i bogati se na račun iscrpljivanja igrača na brojnim nehumanim turnirima. Sad je na meti svih i sve je otvoreno.

Rale

07.09.2020. 09:52

Zao mi je sto je nnije spucao u regularnom servisu.Neznam sta bi plasticna baba onda?Skontala je naplata osiguranja i ona je posao sa tenisom zavrsila.

Aca

07.09.2020. 09:57

На жалост, ово је све режирано и то је ваљда јасно сваком добронамерном човеку. Ноле је устао против АТП-а и стао у заштиту свих играча, а не само нижерангираних. Забио им је гол под пречку, а и раније га нису ни мало поштовали. Ово је било за очекивати и тражили су било коју ситницу да га дисквалификују, пошто на терену то не би могли. Секунда несмотрености и ето монструозних последица. Ону бабу боље и да не коментаришем. Страшно. Зарадила је хонорар. Ноле главу горе и само цепај даље. Ово ти је за наук за убудуће. Само смирено и дељи боранију на терену. Нек си жив и здрав и само напред.

Pera

07.09.2020. 10:08

Нолета нису волели од првог дана његове каријере,проћиће и ова корона видећете и чућете како ће му тек тада звиждати и како ће навијати против њега,добар пример је следећи први грен слем освојио је у Аустралији против Цонге и сви су навијали против Белог такмичара Ђоковића у Америци мрзе црнце,али Србе и Русе још више тако да није немогуће измислити и неку допинг аферу имају они полуге моћи,живи били па видели.

marko

07.09.2020. 10:14

Postovani Novace, cenim sav tvoj trud i zelju da svuda das svoj maksimum.Nazalost ovo sto se dogada nije direktno tvoja krivica.Dozvolio si sebi nesto sto nisi smeo.Na zadnjim mecevima si udarao loptice koje nije trebalo i oni su to jedva docekali.Moj savet bez obzira na materijalnu dobit.Okreni leda Americi igraj tenis tamo gde ljudi cene tvoju igru i pusti taj nabedeni svet da zivi u tom blatu za koga oni misle da je vrh.Imas u zivotu i drugih radosti osim igranja u Americi.Iz ovog treba izvuci odredene pouke i skloniti se na vreme sa njihovog nisana.Ti si pametan i intiligentan covek nadam se da ces povuci prave poteze.Puno uspeha u resavanju svih tih pitanja, marko

Pera

07.09.2020. 11:11

Novak nije trebao "čačkati" i osnivati novu asocijaciju tenisera i time ugroziti statuse sadašnjih vladara i organizatora teniskih tekmičenja u svetu a posebno SAD. Sada će njih imati za vratom dokle god bude aktivan igrač. Ne mogu se zapadnjaci pomiriti sa time da jedan "primitivni balkanac" bude najbolji na svetu i da njihove miljenike i teniske ikone gazi kao početnike. Osim toga dirnuo je i u "kasu" čime su njihovi materijalni interesi ugroženi.

BibaStruja

07.09.2020. 14:59

Десило се Федереру, када је погодио сакупљача лоптица на АО, па је свима било смијешно, или као што коментатор рече, дјечак ће моћи да се хвали да га је Федерер погодио лоптицом..каква привилегија, ма дај!!! Паметном доста.. Што се тиче одузимања бодова и потенцијалне казне, па ако упоредимо ова два случаја, не би ме чудило да му одузму 180 бодова са званичне АТП листе( нормално би било да се рачуна 0 бодова од следеће сезоне) и да му накаче још неку казну. Одлука је да се због короне бодови не одузимају, него да само могу да се освоје нови ако се надмаши прошлогодишњи резултат, што Надал обилато користи...у суптотном онда и Надалу треба одузети 2000 јер није играо.. Сумњам да ће га суспендовати као што неки ликују, јер би то тек онда био преседан, али очекујем условну казну до краја године. Живи били па видјели.

Dragan Giljen

07.09.2020. 15:24

Не би ме чудило да му забране да се бави тенисом! Срам их било! НОЛЕ ЈЕ НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВИХ ВРЕМЕНА!

Dule

07.09.2020. 16:26

Za politiku se slažem. U vezi ovog događaja smatram da je čista gluma da se izbaci Đoković, što je već politika zapada i zavidnih bivših tenisera iz prošlosti. Što se pravila tiče, treba ih promenuti, pa sudije i skupljače loptica obući u opremu hokejaškog golmana, a gledaoce opremiti zaštinim kacigama, napčarima i ostalom zaštitnom pptemom, da bi trniseri spokojno mogli da udaraju lopticu 200 km/h ne bojeći se da će biti žrtava!!! Za veće kukavice i mamine maze, preporuka da tenis, fudbal, košarku, kuglanje… i ostale opasne sportove prate preko tv-a, tableta i ostalih medija!!!!

ringispil

07.09.2020. 16:57

U rezervatu zvanom amerika ubijaju crne ljude pucajuci im u ledja zato sto popreko pogledaju policajca ajte ljudi jeste li normalni. Oni nekome drze pridiku.

Saradžogla

07.09.2020. 19:51

Дај боже да му НЕОДГОВОРАН ПОТЕЗ не заврши каријеру? Погођена жена ће тражити милионе долара као надокнаду за претрпљени бол.

Gorrn

08.09.2020. 01:15

Budite realni, on JESTE namerno udario lopticu bez opravdanog razloga, samo nije namerno pogodio sudiju. Ovo po pravilima jeste za diskvalifikaciju.