NOVAK “PECNUO” ĐORĐA: Uključiš se na treći set, a ne mrzi te da gledaš NBA

J. Jevremović

05. 09. 2020. u 16:50

POBEDA Đokovića nad Štrufom u trećem kolu Ju-Es opena, na konferenciji za medije spomenuta je samo kroz rezultat - 6:3, 6:3, 6:1.

НОВАК “ПЕЦНУО” ЂОРЂА: Укључиш се на трећи сет, а не мрзи те да гледаш НБА

Foto AP

Prvi favorit deluje toliko ubedljivo da nije bilo potrebe ni da govori o 26. vezanom trijumfu od starta sezone, pa ni o osmini finala protiv Karenja Buste (večeras ili sutra rano ujutru). Ali, čak 20 minuta je Novak odgovarao na samo tri pitanja, od čega su dva bila vezana za novu Asocijaciju teniskih profesionalaca (PTPA).

O samoj igri više se ispričao u neobaveznom onlajn ćaskanju na samom terenu sa porodicom i prijateljima, što je jedan od načina organizatora da nadomeste odsustvo publike.

- Drugari, jeste li zadovoljni? Maroše, kako se snalaziš sa ovom tehnologijom - pitao je Nole Vajdu, vidno zadovoljnog kako njegov pulen napreduje u Njujorku.

Brata Đorđa je pecnuo da se uvek pridružuje tek u drugom, trećem setu:

- A, ne mrzi te NBA da ustaješ da gledaš?

Drugi put je naš teniser igrao posle ponoći po našem vremenu, a oni koji su zaspali ili gledali NBA propustili su još jednu sjajnu partiju prvog nosica i rutinsku pobedu za sat i 45 minuta.

Đoković iz meča u meč podiže nivo igre i sprema se za drugu nedelju koja bi trebalo da donese nešto teže rivale, mada je dosta favorita već ispalo u njegovom delu žreba. Preksinoć je učešće završio i Stefanos Cicipas, posle spektakularnog preokreta Borne Ćorića (3:2), koji je u četvrtom setu imao zaostatak od 1:5 i spasao je čak šest meč-lopti!

Hrvat bi mogao da bude rival srpskom asu u polufinalu, ali će na tom putu verovatno morati da izbaci Zvereva. Novakov put do četvorice najboljih ne deluje kao težak: Karenjo Busta, pa Gofan ili Šapovalov u četvrtfinalu.

Zbog relativno lakih mečeva i samog žreba, u prvom planu su cele nedelje bili pregovori oko nove unije igrača, a inicijator tvrdi da je sakupio oko 150 potpisa.

- Naš cilj je da povećamo taj broj što više, ali ne žurimo. Čujem da ljudi govore kako nije vreme za podele. Ali, mi se ne odvajamo, niti se delimo, zapravo se ujedinjujemo. Prvi put posle mnogo godina, igrači će imati asocijaciju koja je 100 odsto njihova. ATP, VTA ostaju vodeće organizacije. Moraju da budu tu i možemo zajedno da funkcionišemo. Ne razumem toliki otpor prema novom udruženju, pogotovo kod igrača. Neprijatno sam iznenađen nekima koji misle da to nije dobro za naš sport - rekao je, između ostalog, Đoković na tu temu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna