ONA NIJE KAO RAFA I RODŽER: Serena stala na Novakovu stranu

J. J.

02. 09. 2020. u 17:04

PRVI dani Ju-Es opena protiču u (ne)zvaničnom odabiru strana - ko je za, a ko protiv formiranja nove Asocijacije profesionalnih teniskih igrača (PTPA).

ОНА НИЈЕ КАО РАФА И РОЏЕР: Серена стала на Новакову страну

Foto AP

Novak Đoković pokrenuo je ovo pitanje zajedno sa Vasekom Pospišilom baš uoči starta grend slema u Njujorku, što je naišlo na odobravanje mnogih kolega, ali i na kritike onih koji ne podržavaju ideju, pre svih Nadala i Federera.

Marej je za sada "politički korektan" i samo je rekao da bi i žene trebalo uključiti u priču, a prva koja se oglasila na tu temu iz redova teniserki je Serena Vilijams.

Amerikanka je često znala da kritikuje Đokovića, ali i da ga podrži kada su ga napadali. Posle uvodne pobede nad sunarodnicom Kristi An u Njujorku (2:0), rekla je da bi prvo želela da se više informiše o samoj Asocijaciji, a da će potom izaći sa zvaničnim stavom.

Ali, poručila je nešto što će sigurno ohrabriti srpskog asa.

- Jasno je da sam uvek uz Novaka. Na Turu sam 30 godina i znam šta se sve dešava. Đoković ima čvrsta uverenja o nekim stvarima i često se ispostavi da je u pravu. Naravno, morala bih da saznam nešto više o svemu, jer ne mogu da izađem sa konkretnim mišljenjem ako još ne razumem najbolje o čemu je reč. U ovom trenutku ne bih mogla više da kažem - istakla je Vilijamsova.

Serena juri rekordni 24. slem, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort na prvom mestu večne liste, dok je Novak sinoć imao priliku da nastavi put ka 18. najvećoj tituli, a rival mu je bio Kajl Edmund. I Filip Krajinović je imao zakazan okršaj drugog kola u dnevnom terminu (večernjem po srpskom vremenu), protiv Amerikanca Markosa Hirona.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)