PONOVO BIH ORGANIZOVAO ADRIJA TUR: Novak, za "NJujork tajms", o vakcini, virusu korona i greškama u organizaciji humanitarnog turnira

J. J.

20. 08. 2020. u 16:12 >> 19:31

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković je dao intervju za "Njujork Tajms" u kojem je pričao o mnogim aktuelnim temama, među kojim je jedno od centralnih mesta zauzela organizacija Adrija tura.

ПОНОВО БИХ ОРГАНИЗОВАО АДРИЈА ТУР: Новак, за Њујорк тајмс, о вакцини, вирусу корона и грешкама у организацији хуманитарног турнира

Foto: EPA

VELIKI izazov za prvog favorita u Njujorku nisu samo rivali, nego i mediji.

Prvi "trening" pred izlazak u javnost i brojna pitanja stranih novinara na predstojećem mastersu, Novak Đoković imao je u intevrjuu za "Njujork tajms". I čini se da mu je prijao. Otvoreno je pričao o koroni, vakcini, "Adrija turu", povratku na teniski teren...

"Đoković je govorio pomirljivim tonom, ali istovremeno nije dao na sebe", to je utisak autora ove priče Kristofera Klerija.

Najbolji teniser sveta je dobio priliku da pojasni svoje stavove o vakcinaciji.

- Izjava da sam protiv svake vakcine je izvučena iz konteksta. Samo ne želim da me bilo ko primorava da stavljam nešto u svoje telo. Za mene je to neprihvatljivo. Nisam protiv vakcinacije, ko sam ja da pričam o tome kada postoje stručni ljudi koji tako spasavaju živote širom sveta? Siguran sam da će vakcina imati malo kontraindikacija, ali kako će ona rešiti problem ako virus stalno mutira?

ŽURKE NISU BILE DOBRA IDEJA

ĐOKOVIĆ je rekao da bi opet organizovao "Adrija tur", ali da je svestan grešaka koje su napravljene u junu.

- Slažem se da noćni klubovi nisu bili dobra ideja, sponzori su organizovali žurke i u tom trenutku nam je bilo OK da idemo. Mogli smo neke stvari da uradimo drugačije, ali da li će me zauvek kriviti zbog jedne greške? Sve je učinjeno sa najboljom namerom, a jedna osoba sigurno ne može da bude kriva ako se neko zarazio na tim događajima.

Novak je i sam preležao koronu.

- Nisam imao temperaturu, ali sam izgubio čulo mirisa i ukusa i četiri-pet dana sam osećao umor. Brže sam se zamarao i na treninzima po povratku na teren. Sada je sve u redu, pred Njujork sam odradio snimak pluća i sve analize. Ali, obazriv sam i dalje, jer niko ne zna sa čim se ovde zapravo borimo. Bio sam blizu odluke da ne dođem, ali želim da igram. Osećam odgovornost kao top igrač. Važno je da naš sport nastavi dalje.

Većina igrača je smeštena u dva hotela unutar "balona", ali to nije bila opcija za Đokovića, koji je iznajmio smeštaj blizu Njujorka o svom trošku. Morao je da plati i obezbeđenje oko kuće koje će voditi računa da se ispoštuje ista procedura kao unutar kompleksa.

- Veoma je važno da sam se odlučio za ovu investiciju, jer ću se osećati bolje. Imaću priliku da se oporavim od mečeva na otvorenom. Ne želim da zvučim arogantno, znam da je Američka teniska asocijacija učinila sve da organizacija bude na nivou, ali većini igrača je teško da budu u maloj sobi, da ne mogu prozor da otvore - zaključio je Novak.

 

POBUNA ZBOG DISKVALIFIKACIJE

GVIDO Pelja i Hugo Delijen neće igrati na mastersu, jer je njihov fizioterapeut Huan Manuel Galvan bio pozitivan na virus korona. Obojica su dva puta bili negativni, a Galvan nije spavao sa njima u sobi.

Španska "Marka" prenosi da je ovo izazvalo pobunu među teniserima, jer po pravilima diskvalifikacija može da usledi samo ako su igrači delili sobu sa zaraženima. Navodno, Đoković je već pokrenuo ovu temu na grupnom četu u nameri da stane u odbranu dvojice kolega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!