NOLE DARUJE OD SRCA: Srpski as prednjačio u humanitarnim aktivnostima u vreme borbe sa koronom

Đ. S.

31. 07. 2020. u 20:36

PANDEMIJA virusa korona je, po mnogima, izazvala ono najbolje i najgore među ljudima. I dok su mnogobrojni ostali nemi na dešavanja u svetu, sportisti su u velikoj meri prednjačili u pomoći ugroženim područjima.

НОЛЕ ДАРУЈЕ ОД СРЦА: Српски ас предњачио у хуманитарним активностима у време борбе са короном

Foto: EPA

Među njima se izdvojio Novak Đoković, koji je u nedostatku lovorika zasnovanih na sportskim rezultatima, zaslužio one za humanitarni rad.

Na krilima Novakovog dobročinstva, devojčica Sofija Markuljević će odleteti u Los Anđeles i dobiti neohodno lečenje kako bi nastavila borbu za život koja je u jednom trenutku ujedinila čitavu Srbiju. Obezbeđivanje avionu za Sofiju, ipak je samo jedno u nizu nesebičnih dela koja su imala odjek u mesecima borbe sa virusom.

Još na početku pandemije, Đoković je sa suprugom Jelenom, kroz fondaciju koja nosi njegovo ime, obezbedio našoj zemlji milion evra za nabavku respiratora, i ostalih neophodnih medicinskih potrepština. Nedavno se korona ponovo razbuktala u Novom Pazaru, i pretila da napravi katastrofu, što je naš as prepoznao, i donacijom od pet miliona dinara za nabavku opreme pomogao doktorima u borbi za ljudske živote.

Nije Novak stao na "lokalu", osetio je potrebu i teško pogođene Italije, odnosno grada Bergama, a stanovnici tog mesta na severu "čizme" su dobili novog sportskog heroja, pored fudbalera Atalante koji su postali ovosezonski hit. I pored želje da ostane anoniman, medicinski zvaničnici nisu mogli da ostanu nemi na donaciju Srbina, i nekoliko puta rekli da njegova pomoć doslovno spasava živote, iako je novčani iznos ostao tajna. Isto je učinjeno u Španiji, a Novaku se javno zahvalio i Rafael Nadal, na pomoći njegovoj fondaciji...

POMOĆ I KOLEGAMA

NIŽERANGIRANI teniseri su najžešće osetili ekonomski udar korone. Ipak, i za njih je obezbeđen fond koji će im isplaćivati novac na mesečnom nivou, do početka novih takmičenja. U njegovom stvaranju je najviše učestvovao Đoković, kao predsednik Asocijacije igrača, a udela imaju i ATP, kao i gren slemovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri