KAKAV ŽREB: Evo protiv koga Đoković otvara Rolan Garos

Novosti online

23. 05. 2024. u 14:52

U glavnom gradu Francuske, Parizu, držan je žreb za Rolan Garos, a srpski teniseri saznali su rivale sa kojima će odmeriti snage na početku ovog grend slema.

КАКАВ ЖРЕБ: Ево против кога Ђоковић отвара Ролан Гарос

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Prvi deo ceremonije je održan prijemom u novootvorenom muzeju „Teniseum” koji se nalazi ispod nekadašnjeg mitskog terena broj 1. Muzej se renovirao još od 2016. godine.

Zatim se prešlo na izvlačenje parova u Oranžeriju obližnje Botaničke bašte na koju se kompleks terena proširio prethodnih godina.

Predsednik FTF Žil Moreton je pred izvlačenje žreba poručio da je od ove godine konačno završena opsežna obnova Rolan Garosa započeta još 2010.

FOTO: Goran Čvorović

Tamo je određeno da će najbolji teniser sveta Novak Đoković otvoriti Rolan Garos protiv Pjera Igo Erbera, a na Rafaela Nadala može već u četvrtfinalu, ali će španski teniser najpre morati da eliminiše Aleksandra Zvereva u prvom kolu. Laslo Đere će igrati protiv Danijela Altmajera. Miomir Kecmanović će igrati protiv kvalifikanta ili „laki luzera”, dok će Dušan Lajović igrati protiv Danijela Safiulina. Za Međedovića će žreb biti naknadno izvršen, kada budu poznati svi pobednici kvalifikacija.

Kod dama, jedina naša predstavnica, u očekivanju rezultata Olge Danilović, Aleksandra Krunić u 1. kolu ima lak zadatak: protivnica će joj biti kvalifikantkinja ili „laki luzerka”.

BONUS VIDEO: "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)