EVO ŠTA PORAZ U RIMU ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA: Menjaju se planovi, Novak bi mogao na teren i pre Rolan Garosa

Novosti online

16. 05. 2024. u 09:26

Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je takmičenje na mastersu u Rimu mnogo ranije nego što se očekivalo, a izazov koji sledi jeste napad na titulu Rolan Garosa.

ЕВО ШТА ПОРАЗ У РИМУ ЗНАЧИ ЗА ЂОКОВИЋА: Мењају се планови, Новак би могао на терен и пре Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser poražen je na opšte iznenađenje od Alehandra Tabila sa 2:0, pa je vreme do narednog turnira duže od planiranog.

Naime, Rolan Garos se igra od 25. maja do 9. juna, a ovo je prvi put u Novakovoj karijeri da od početka sezone nije osvojio nijednu titulu.

Švajcarski "Blik" prenosi da bi Đoković mogao da zaigra na turniru u Ženevi koji je iz serije 250 i koji je poslednji turnir pre drugog grend slema sezone.

Naime, Đoković juri formu za Pariz i zato mu ne odgovara duža pauza, tako da je to jedan od razloga da zaigra u Ženevi.

Druga stvar, ukoliko Novak Đoković pokaže želju da uzme učešće na turniru u Ženevi, to ne bi bio problem, bez obzira na to što nije prijavljen. 

Ako bi Đoković želeo da iznenada ode u Ženevu, ne bi bilo previše komplikovano uspostaviti kontakt, pošto je Novak Đoković blizak prijatelj Janka Tipsarevića, svog bivšeg dubl partnera i rođaka Rainera Šutlera, suvlasnika turnira u Ženevi. Dva telefonska poziva bi bila dovoljna da se stvar završi i Đoković bi dobio svoj vajld-kard bez ikakve diskusije.

FOTO: Profimedia

Oni dodaju da je takmičenje u Ženevi spremilo tri vajld karte. Jedna je već obezbeđena za Endija Marija, a druga za Matea Beretinija. Još jedan kandidat za vajld kartu koji je već igrao u Ženevi prošle godine je Grigor Dimitrov.

Za sada, pet grend slem šampiona igralo je u Ženevi - Stan Vavrinka, Danil Medvedev, Marin Čilić, Rodžer Federer i Dominik Tim. Endi Mari biće šesti. A Novak Đoković potencijalno sedmi.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)