VELIKA POBEDA HAMADA MEĐEDOVIĆA: Srpski teniser u Rimu savladao 33. igrača sveta

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

11. 05. 2024. u 12:56

SRPSKI teniser Hamad Međedović napravio je veliki uspeh, pošto se plasirao u treće kolo mastersa u Rimu pobedivši Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 7:6(4), 6:4.

ВЕЛИКА ПОБЕДА ХАМАДА МЕЂЕДОВИЋА: Српски тенисер у Риму савладао 33. играча света

FOTO: Profimedia

Sjajan turnir za sada igra 20-godišnjak iz Novog Pazara. To se najbolje ogleda u tome da je najpre pobedio 42. na ATP listi, a sada i 33. igrača planete.

Nije dobro počelo za 121. reketa sveta, rival je odmah napravio brejk. Ipka, kako je meč odmicao tako je Međedović izgledao sve bolje na terenu. U osmom gemu je dočekao priliku da vrati brejk i nije je propustio.

Prvi set je rešen u taj-brejk. Davidovič Fokina je poveo sa 3:2, ali Hamad je potom napravio seriju 5:1 i došao do prednosti.

Drugi deo meča je počeo razmenom brejkova. Teniseri su potom čuvali servis sve do devetog gema kada je Međedović oduzeo servis rivalu i došao u situaciju da servira za meč. Prvu meč loptu 20-godišnjak nije iskoristio, pošto se Španac na neverovatan način odbranio. Ubrzo je stigao do druge prilike da završi meč. To je iskoristio i ostvario veliki trijumf posle jednog sata i 48 minuta.

Međedović će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča Džek Drejper - Danil Medvedev. Inače, Rus brani titulu na "Foro Italiku".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)