"RAFA I JA U FINALU, NIJE NEMOGUĆE, TENIS JE TO": Alkaraz juriša na novu titulu (FOTO)

Novosti online

23. 04. 2024. u 09:38

Ako Karlos Alkaraz osvoji titulu na mastersu u Madridu u naredne dve nedelje, postaće prvi teniser koji je to uspeo tri puta zaredom. Najuspešniji teniser na ovom takmičenju je Rafael Nadal sa pet trofeja, ali ne u nizu.

РАФА И ЈА У ФИНАЛУ, НИЈЕ НЕМОГУЋЕ, ТЕНИС ЈЕ ТО: Алкараз јуриша на нову титулу (ФОТО)

Foto: Profimedia

Ono što Alkarazu ne ide naruku sigurno će biti činjenica da je zbog povrede ruke morao da odustane od učešća u Monte Karlu i Barseloni, prva dva takmičenja sezone na šljaci.

– Sada se bolje osećam. Kada sam odustao od igranja u Monte Karlu, dao sam sve od sebe da mogu da igram u Barseloni, ali nije išlo. Neću sebe da pritiskam, želim da svoju situaciju pretvorim u nešto pozitivno - rekao je Alkaraz.

Alkaraz je zimus igrao na turnirima na šljaci u Južnoj Americi, ali ni tamo nije imao mnogo uspeha. U Buenos Ajresu je eliminisan u četvrtfinalu, a u Rio de Žaneiru se povredio već u prvom meču.

Zahvaljujući otkazu Novaka Đokovića, drugi je nosilac u Magičnoj kutiji i protiv Janika Sinera može da igra tek u finalu. Isto važi i za mogući susret sa Rafaelom Nadalom. I on je u drugoj polovini žreba i mogao bi sa Sinerom da ukrsti rekete u polufinalu.

– Svaki meč protiv Rafe je specijalan. Dva puta smo već igrali u Madridu i za mene bi bilo veliko zadovoljstvo da ponovo delim teren sa njim. Ništa nije nemoguće, možda do našeg dvoboja u finalu i dođe. U tenisu je sve moguće. On je moj idol i sigurno bih voleo da igram protiv njega - rekao je Alkaraz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laureus (@laureussport)

Španski teniser Karlos Alkaraz je slobodan na startu turnir u Madridu, a u drugom kolu čeka boljeg iz susreta Francuza Rinderkneša i Kazahstanca Ševčenka.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)