ŽELIM DA BUDEM NAJBOLJI U PARIZU: Novak Đoković pred Monte Karlo svestan da se teže prilagođava na šljaku

S. Rajić

07. 04. 2024. u 19:30

MALIM koracima do najviših ciljeva. To će biti deviza Novaka Đokovića kojom će se voditi na početku prolećne sezone na šljaci, čiji start kreće od trećeg masters turnira u sezoni u Monte Karlu ove sedmice. Prvi rival biće mu bolji iz duela Safijulin ili kvalifikanta.

ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ НАЈБОЉИ У ПАРИЗУ: Новак Ђоковић пред Монте Карло свестан да се теже прилагођава на шљаку

FOTO: Profimedia

Bez titule pokraj svog imena u 2024, u nesvakidašnjoj situaciji u kojoj se nalazi srpski igrač, Kneževina, poslednjih godina nije bilo mesto gde je „pumpalo“ samopouzdanje. Sa crnom sekvencom rezultata na Azurnoj obali proteklih godina (bez četvrtfinala od 2019) i još jednom „misterijom“ po pitanju glavnom čoveka u stručnom štabu naš as započinje tromesečnu avanturu na zemljanoj podlozi. 

Upravo najveći znak pitanja koje bdi na glavom Novaka je kada će zvanično imati trenera. Zasad uz kondicionog trenera Marka Panikija i Čarlija Gomeza u timu asistira Nenad Zimonjić.

- Neću žuriti sa novim rešenjem. Imam prijateljski odnos sa Zimonjićem od kada sam bio klinac. Uvek mi je pomogao kao mentor, kao stariji brat. On je prošao kroz mnoge faze i situacije u karijeri baš kao i ja. Zajedno smo upravo iz tog prijateljskog odnosa. prethodnih nekoliko nedelja koliko smo radili uživao sam na terenu. Nismo se obavezali ni na šta. Videćemo kako će se stvari razvijati -  istakao je Novak.

Epicentar mini-dela sezone je obično na Rolan Garosu, ovoga puta na istim terenima nešto kasnije igraće se i OI.

- Sve se svodi na to da ponovo polako dostižem pik forme. Na šljaci mi je uvek trebalo više vremena za to, jer je podloga najzahtevnija u tenisu. Preskočio sam Majami, imao sam nekoliko dodatnih sedmica za trening i prilagođavanje. Želim da najbolje igre pružim u Parizu. Takođe, ove godine imamo i OI na šljaci. Situacija je malo drugačija. Igre su mi uvek prioritet želim da za njih budem spreman fizički i mentalno -

Danas Nole „troši“ 420. nedelju na čelu muškom karavana na ATP, ali itekako zna ko se izdvojio tokom početkog tromesečja godine.

- Janik Siner je najbolji teniser u ovom trenutku.  Mnogo je napredovao u svim segmentima igre. Isto tako, u važnim poenima je razlika primetna je razlika u odnosu na nekadašnjeg Janika. Naučio je iz svojih iskustava, očvrsnuo, sad je igrač za velike mečeve – konstatovao je Đoković.

Nadam se Rafi na Rolan Garosu

KADA će se vratiti na teren Rafael Nadal? Novak Đoković nada se da bi svog ljutog rivala koji je već duže vremena odustan usled povreda da viti u Parizu na drugom grend slemu sezone.

- Samo on može da kaže kada će se vratiti. Bitno je za naš sport da se Rafa vrati na teren, pogotovo zato što je najavio da će ovo bi njegova poslednja profesionalna sezona. Tužno ga je videti van terena od početka godine. Legenda je tenisa. Kao ljubitelj belog sporta nadam se da može da se vrati na svom omiljenom turniru na šljaci – Rolan Garosu – rekao je Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije