"OVO ZA MENE NE VAŽI": Dimitrov može da se pohvali pobedom nad svakim iz velike četvorke

Novosti online

01. 04. 2024. u 10:11

Nema mnogo tenisera koji mogu da se podiče pobedama nad teniserima koji dve decenije vladaju belim sportom – Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Endijem Marijem, ali Grigor Dimitrov je jedan od tih.

ОВО ЗА МЕНЕ НЕ ВАЖИ: Димитров може да се похвали победом над сваким из велике четворке

Foto: Profimedia

Igrači koji igraju u vremenu apsolutne dominacija velike trojke, pa uz njih i Endija Marija, ostali su u njihovoj senci, željni rezultata, trofeja, jer su sve pokupili oni.

Neki smatraju da nisu imali sreće jer su se našli u njihovom društvu, ali Dimitrov se ne oseća tako.

– Ja se osećam veoma srećno. Da nije bilo njih, moj teniski put bi bio tužniji. Naravno da nikada nisam želeo da se suočim sa njima na turnirima, ali bilo je lepo igrati protiv jednog Rafe, Noleta, Rodžera. Na kraju krajeva, mogu da kažem da sam svakoga od njih pobedio bar jednom – rekao je Grigor.

Njegov rezultat sa Đokovićem je 1-12, sa Nadalom 14-1, sa Federerom 1-7, sa Marijem 3-13.

– Činjenica da sam se nadmetao sa teniserima takvog kvaliteta, naterala me je da napredujem. Svi oni su bili drugačiji igrači, ali su svi imali jako puno kvaliteta. Na neki način oni su bili pioniri modernog tenisa. Novak još igra, Endi takođe, međutim, biće veoma malo verovatno videti ponovo njihove međusobne mečeve – rekao je Dimitrov.

Bugarskog tenisera Dimitrova nije bilo godinama u samom vrhu, ali se sada vraća, polako ulazi među deset najboljih na svetu.  

– Znam da imam mnogo oružja u torbi, stvar je u tome da ga iskoristim u pravom trenutku. Na primer, protiv Zvereva sam u polufinalu odlično kombinovao slajs bekhend i agresivan forhend. Koristio sam ih izlaskom na mrežu. Kada to radim u pravom trenutku, uspevam da kontrolišem igru - dodao je Dimitrov.

BONUS VIDEO Novak Đoković na projekciji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave