RAFA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal u Indijan Velsu doživeo ono čemu se najmanje nadao

Novosti online

05. 03. 2024. u 07:13

RAFAEL Nadal se u nedelju pojavio prvi put na terenu još od početka godine kada je zaustavljen u četvrtfinalu turnira Brizbejna. Doduše, pojavio se "samo" da bi odigrao egzibicioni meč sa Karlosom Alkarazom u Las Vegasu. Ali, ako je mislio da će mu to biti jedini težak protivnik još neko vreme, grdno se prevario.

РАФА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Рафаел Надал у Индијан Велсу доживео оно чему се најмање надао

FOTO: Tanjug/AP

U noći za nama održan je žreb za ATP turnir u Indijan Velsu. I, taj žreb nije baš imao milosti prema Rafi.

Osvajač 22 grend slem titule će, naime, igrati najpre protiv izuzetnog servera Miloša Raonića, što Špancu baš "i nije trebalo", imajući u vidu dug oporavak kroz koji je prošao. Stvari, međutim, ne postaju lakše posle toga.

Prođe li Kanađanina rođenog u Podgorici, Nadal će igrati protiv svežeg Holgera Runea, koji je kao sedmi nosilac slobodan u uvodnoj rundi nadmetanja.

Ako savlada Danca, najverovatnije sledi megdan sa 28. "kosturašem", Lorencom Muzetijem. A onda, nova porcija jako kvalitetnih suparnika.

Ne bude li iznenađenja, u četvrtom kolu će morati protiv 12. nosioca, Tejlora Frica, u četvrtfinalu bi Rafa igrao protiv Danila Medvedeva, a u polufinalu protiv Novaka Đokovića. Naravno, pod uslovom da kao neko ko je po rejtingu trenutno slabiji od svih pomenutih suparnika - sve njih i pobedi. 

Možda baš zato Nadal i razmišlja da li uopšte da izađe na teren...

Indijan Vels - žreb; S kim igra Novak Đoković?

Sa druge strane, kao što su vam "Novosti" javile čim je žreb održan, Nole će kao prvi nosilac biti slobodan u prvoj rundi. U drugom kolu rival će mu biti bolji iz meča koji će igrati Aleksandar Vukić i neko iz kvalifikacija.

Potom bi na trećem stepeniku mogao da ukrsti koplja sa Tomasom Martinom Ečeverijem, Džidženom Džangom. Već od četvtre runde kreću ozbiljnije prepreke. Potencijalni protivnici Đokoviću mogu da budu Igo Imber i Tomi Pol.

U četvrtfinalu bi mogao da igra protiv Huberta Hurkača ili Kaspera Ruda, u polufinali bi rivali bili Danil Medvedev, odnosno Holger Rune. Ili, Rafael Nadal, ako ih sve iznenadi.

Finale bi verovatno bio pravi spektakl, pošto bi protivnici Novaku mogli da budu Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Podsetimo, turnir u Indijan Velsu na programu je od 6. do 17. marta, a titulu brani Karlos Alkaraz.

Novak Đoković će na ovom nadmtanju prvi put nastupiti od Australijan opena i poraza u polufinalu od kasnijeg šampiona Janika Sinera.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)