(NE)OČEKIVANO: Laslo Đere pobedio grend slem šampiona

Novosti online

12. 02. 2024. u 22:48

Reprezentativac Srbije u tenisu Laslo Đere na korak je od toga da igra protiv Karlosa Alkaraza na ATP turniru u Buenos Ajresu, gde je u prvom kolu eliminisao nekadašnjeg grend slem šampiona.

(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Ласло Ђере победио гренд слем шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Đere se sastao sa rekonvalescentom, Marinom Čilićem, koji je zbog brojnih problema sa povredama propustio skoro čitavu prošlu sezonu, pa sada, kao 1044. na svetskom rangiranju, nastupa na osnovu "zaštićenog rejtinga", jer je na listi pao ne zbog loših rezultata, već iz zdravstenih razloga.

Iskusni Hrvat, koji je osvojio Ju-Es open 2014, a 2022. igrao polufinale Rolan Garosa, pružio je solidan otpor, ali ga je naš teniser savladao:

Laslo Đere je pobedio Marina Čilića sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:0, posle sat i 59 minuta igre.

Đere, 35. na ATP listi, u drugom kolu igra ili protiv Brazilca Tijaga Sejbota Vajlda, ili protiv Italijana Vavasorija, dok bi u trećem rival mogao da mu bude prvi nosilac na turniru, a drugi teniser sveta, Karlos Alkaraz.

Španac je bio slobodan u uvodnoj rundi, a u drugoj se sastaje sa pobednikom meča Variljas - Ugo Karabelji.

Ako vas tenis, zanima, i to ne samo šta Novak Đoković radi u njemu - sve najnovije i najvažnije vesti o "belom sportu", ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!