RASULO U SVETU TENISA! Lukavi Arapi izigrali ceo svet da vide Novaka Đokovića

Novosti online

08. 02. 2024. u 09:41

RASPORED turnira u sezoni je odavno poznat, ali ne i spisak učesnika. Međutim, za egzibicioni turnir "Šest kraljeva slema" unapred se zna i ko će igrati, a i da će biti spektakl.

РАСУЛО У СВЕТУ ТЕНИСА! Лукави Арапи изиграли цео свет да виде Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Egzibicija na kojoj će učestvovati Novak Đoković i Rafael Nadal već mnogo obećava. To znači da ćemo ponovo imati prilike da gledamo okršaj najboljih iz sveta tenisa, iako se dugo strahovalo da se to neće dogoditi zbog Nadalovih problema sa povredama.

Ali najava ovog turnira je izazvala brojne polemike, a jedan od razloga je između ostalog velika suma novca koju će Novak i Nadal inkasirati, ali i Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Holger Rune.

ATP je nedavno uveo novo pravilo koje se tiče oduzimanja "platinum statusa" igračima ukoliko učestvuju na egzibicionim turnirima od tri ili više dana, a nije dozvoljeno igračima iz TOP 30 da učestvuju na tim turnirima u danima kada su na programu masters turniri iz serije 500 i 1000. 

Čelnici teniske organizacije žele da zabrane učešće igračima upravo na manifestacijama kao što je ova u Saudijskoj Arabiji, pa je to zabrinulo organizatora, koji su turnir zakazali za 14. oktobar, kada će se igrati samo dva turnira iz serije 250.

Još jedan način kako bi igrači izbegli kazne je i taj što će igrati u sistemu 2-1-2, tačnije - igraće dva dana, zatim jedan biti slobodni, pa opet dva dana u nizu biti na terenu. To znači da nijedan od šestorice tenisera neće biti na terenu tri ili više uzastopnih dana.

Lukavi Arapi su pronašli rupe u ATP zakonu, ali teško da će i čelnici svetskog tenisa sedeti skrštenih ruku, pokušaće dodatno da izvrše pritisak na Đokovića i drugove da se ne pojave na egzibiciji u Aziji.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!