TEŠKO DA ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ DOĆI, ALI... Rusi pozvali Noleta na veliku sportsku svetkovinu

Novosti online

02. 02. 2024. u 15:35

RUSIJA i Ukrajina su i dalje u centru pažnje svetske javnosti zbog rata koji se odvija od februara 2022, ali jedan događaj koji je u ruskoj i srpskoj javnosti spadao među najvažnije vesti iz sveta sporta - sada bi mogao da privuče pažnju čitavog sveta.

ТЕШКО ДА ЋЕ НОВАК ЂОКОВИЋ ДОЋИ, АЛИ... Руси позвали Нолета на велику спортску светковину

FOTO: Tanjug/AP

No, krenimo redom.

Kao što su vam "Novosti" već javile, fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće u Rusiji i sa tamošnjom nacionalnom selekcijom odigrati prijateljsku utakmicu.

I ne samo to.

Fudbalski savez Srbije je, naime, ugovorio odigravanje dve prijateljske utakmice A tima u martu 2024. godine.

Prvi protivnik biće Rusija u Moskvi 21. marta na stadionu Dinama "Lav Jašin", dok je drugi rival Kipar, 25. marta u Limasolu.

Ruska reprezentacija, kao što je već skoro dve godine poznato, zbog sankcija koje su joj uveli UEFA i FIFA, može da igra samo prijateljske mečeve, ali uglavnom su to bili prilično neatraktivni protivnici. Uostalom, krajem novembra 2023. "zbornaja komanda" je igrala protiv Kube i pobedila sa čak 8:0.

U prethodnoj godini, redom su rivali ruske reprezentaciji bili Iran, Irak, dvaput olimpijska selekcija Egipta, Katar, Kamerun, Kenija i pomenuta Kuba, pa je dolazak Srbije na megdan - veliki događaj za Ruse i tamošnji fudbal.

To ne skrivaju ni navijači, ali ni organizatori iz Ruskog fudbalskog saveza (RFS).

Direktor RFS-a za sportske događaje Kiril Terešin najavljuje da bi predstojeći prijateljski meč Rusija - Srbija mogao da bude istinski spektakl.

Naime, Novak Đoković, kao najbolji teniser sveta i čovek koji ima odlične odnose sa ruskim (i, naravno, ne samo ruskim) sportistima, ali i bivši reprezentativci Srbije koji su deo svoje karijere proveli u Rusiji, Miloš Krasić, Nemanja Vidić i Branislav Ivanović, nalaze se na listi potencijalnih gostiju na pomenutoj utakmici.

Krasić, koji je igrao za moskovski CSKA od 2004. do 2010, Jovanović koji je za tamošnju Lokomotivu nastupao od 2004. do 2006, i Vidić, koji je 2004. iz Crvene zvezde prešao Spartak iz Moskve, a odatle dve godine kasnije u Mančester junajted čija je legenda postao, ostavili su dubok trag i u ruskom fudbalu, pa i ne čudi poziv koji im je upućen.

Što se Novaka Đokovića tiče, za sada nema nikakvih nagoveštaja da li će ili neće doći u Moskvu na pomenutu utakmicu, ali je poznato da je Nole veliki ljubitelj fudbala i ne bi čudilo da poziv prihvati.

Sa druge strane, srpski as bi trebalo da od 6. do 17. marta nastupa na mastersu u Indijan Velsu, pa bi u Rusiju mogao da dođe samo ako odluči da ne igra i na turniru u Majamiju, čiji se početak poklapa sa terminom pomenutog prijateljskog meča u Moskvi.

Ono što jeste sigurno, to je da će fudbalskoj reprezentaciji Srbije provera protiv ovog nimalo naivnog rivala svakako poslužiti u sklopu priprema za EURO 2024.

Naša nacionalna selekcija od 2000. godine nije igrala na Evropskom prvenstvu, pa će ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija i protiv "zbornaje komande" brusiti formu za veliki povratak na šampionat "Starog kontinenta".

Bonus video: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)