KECMANOVIĆ PRVI NA TERENU: Obavljen žreb Dejvis kup meča Srbija - Slovačka

G. ĆIROVIĆ

01. 02. 2024. u 17:02

Kvalifikacioni meč Dejvis kupa između Srbije i Slovačke otvoriće naš Miomir Kecmanović, trnutno 60. igrač na ATP listi, i Lukaš Klajn koji zauzima 163. poziciju, odlučeno je žrebom koji je uz prigodnu ceremoniju održan u Sportskom centru „Ibar“ u Kraljevu.

КЕЦМАНОВИЋ ПРВИ НА ТЕРЕНУ: Обављен жреб Дејвис куп меча Србија - Словачка

G.Šljivić

Oni će na teren u novoj kraljevačkoj hali sportova izaći sutra u 15 sati, a potom će, u drugom singl duelu snage odmeriti Dušan Lajović, 51. na ATP listi, i Aleks Molčan, trenutno 116. svetski igrač, dok su u subotu, od 13 sati, na programu dubl meč Kecmanović/Ćaćić - Kovalik/Zelenaj i preostala dva singla.

- Dobro sam trenirao i igrao prethodnih par meseci tako da mi je veoma drago što sam ponovo dobio priliku da predstavljam svoju zemlju i daću sve od sebe da nam donesem prvi poen. Protiv Klajna nisam nikada igrao, ali znam da više voli brže podloge, tako da se nadam da ću na šljaci biti u prednosti – istakao je Miomir Kecmanović.

I naš drugi predstavnik u sutrašnjem singlu Dušan Lajović takođe deli optimizam svog reprezentativnog kolege.

- Igrao sam protiv Molčana jednom, u Hamburgu 2021. i tesno dobio u tri seta. On voli da igra na šljaci, ali mislim da je u padu forme i verujem da ćemo uspeti da pobedimo u oba meča i tako sa značajnim vođstvom dočekati drugi dan – rekao je Lajović nakon obavljenog žreba.

G.Šljivić

Dejvis kup reprezentacije Srbije i Slovačke

U taboru Slovačke ističu da je Srbija blagi favorit, ali da će se žestoko boriti u svakom poenu.

- Teren je jedino i najbolje merilo – poručio je Aleks Molčan. - I bez Novaka Đokovića Srbija je među najboljim reprezentacijama na svetu. Mislim, ipak, da imamo svoju šansu i potrudićemo se da napravimo iznenađenje.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024