ISPAO KARLOS ALKARAZ! Kakav šok na Australijan openu, šta se ovo dešava...

Novosti online

24. 01. 2024. u 15:19

Australijan open 2024 je ušao u završnicu, i to na prilično spektakularan način. A za mnoge i - senzacionalno.

ИСПАО КАРЛОС АЛКАРАЗ! Какав шок на Аустралијан опену, шта се ово дешава...

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, dvostruki grend slem šampion i drugi na ATP listi, koga je veliki broj teniskih stručnjaka "već video" u novom finalu sa Novakom Đokovićem, izgubio je.

I to pre polufinala.

Naime, Aleksander Zverev je pobedio Alkaraza posle vrlo interesantnog meča sa 3:1, po setovima 6:1, 6:3, 6:7 (2), 6:4.


Nemac ruskog porekla, inače šesti na svetskom rangiranju, fantastično je "otvorio" ovaj četvrtfinalni megdan, za manje od pola sata je "nokautirao" favorita u uvodnoj deonici, za 40-ak minuta u drugoj, a onda u trećoj vodio sa 5:2. 

Karlos Alkaraz tokom četvrtfinala Australijan opena 2024 protiv Aleksandera Zvereva / FOTO: Tanjug/AP

Sve je "mirisalo" na spektakularan trijumf u tri seta, no... Alkaraz se sa takvim razvojem situacije baš i nije složio.


Poen po poen, minut po minut, okretao je zbivanja na terenu Rod Lejver arene u svoju korist, pa je na prelasku iz "starog" u novi dan (po lokalnom vremenu) počeo da pravi i prelaz iz stanja gubitnika u nekog ko bi mogao da u potpuno drugačijem raspoloženju dočeka kraj ovog duela.

Aleksander Zverev i Karlos Alkaraz na Australijan openu 2024 / FOTO: Tanjug/AP

 


"Karlitos", kako ga zovu u domovini koja vapi za novim teniskim junakom sada, kada se Rafael Nadal nalazi na zalasku karijere, ne samo da je nadoknadio ogroman zaostatak u trećoj deonici, već izborio i taj-brejk, a u njemu gospodario.


A onda, nova porcija drame.

U četvrtom setu brejk je napravio Nemac, ali Španac odmah uzvratio istom merom. Napetost je rasla sve do završnice, kada je Zverev "oduzeo servis" suparniku, pa "odservirao" trijumf posle tri sata i sedam minuta velike borbe.

On će u polufinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva koji je u pet setova eliminisao Poljaka Huberta Hurkača. 

A kad igra Novak Đoković?

Đoković je, podsetimo, na vrlo interesatan način prošao u polufinale, a onda u miru mogao da gleda megdan dvojice igrača koji su se borili za mesto u polufinalnom okršaju sa braniocem trona.

Kao što su vam "Novosti" već javile, desilo se potom "rusko prokletstvo" - Andrej Rubljov je deseti put igrao grend slem četvrtfinale i deseti put izgubio, pa je Italijan Janik Siner postao Noletov rival.

Đoković i Siner će igrati svoj polufinalni meč u petak, baš kada je na programu i drugo polufinale, a na organizatorima je da uskoro saopšte i satnicu za te duele.

Karlos Alkaraz - Aleksander Zverev, međusobni dueli

Španac i Nemac ruskog porekla su dosad igrali sedam puta, a Zverev od danas vodi sa 5:3 u pobedama.

Zverev je dobio prva dva meča 2021. godine, potom je naredne sezone bilo 1:1 jer je Alkaraz trijumfovao u madriskom finalu, a Nemac u četvrtfinalu Rolan Garosa, da bi u 2023. Španac bio bolji i u Madridu i na Ju-Es openu, a Aleksander Zverev sa 6:7(3), 6:3, 6:4 savladao Alkaraza pomenutom Završnom mastersu u Torinu, te sada u Melburnu.

Pratite i Noleta, i Zvereva i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (7)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave