SUROVI AUSTRALIJAN OPEN: U muškoj konkurenciji u jednom danu ispala tri grend slem šampiona!

Novosti online

15. 01. 2024. u 17:34

Australijan open 2024 nema baš previše milosti prema teniserima koji nisu u vrhunskoj formi.

СУРОВИ АУСТРАЛИЈАН ОПЕН: У мушкој конкуренцији у једном дану испала три гренд слем шампиона!

fOTO: EPA

To su na svojoj koži ovog ponedeljka osetila tri grend slem šampiona koja su eliminisana već u prvom kolu nadmetanja u pojedinačnoj konkurenciji.


Najpre je poraz doživeo Endi Marej - on je, kao 44. na ATP listi, sa 0:3 (4:6, 2:6, 2:6) izgubio od 32., Tomasa Martina Ečeverije iz Argentine.


Posle tog poraza, Britanac je na emotivnoj konferenciji za štampu potvrdio da je i te kako svestan da mu je ovo možda bio poslednji nastup na Australijan openu.
Na ovom grend slemu je igrao čak pet finala od 2010. do 2016, a titule je osvajao na Vimbldonu (dvaput) i Ju-Es opnu (2012.).


Potom je ispao Stan Vavrinka.


Šampion Australijan opena iz 2014. (ali i Rolan Garosa 2015, te Ju-Es opena 2016), izgubio je u pet setova od 19. igrača sveta, Adrijana Manarina.


Francuz je 56-plasiranog švajcarskog tenisera savladao sa 6:4, 3:6, 5:7, 6:3, 6:0.


I, konačno, osvajač grend slem titule na Ju-Es openu 2020, a finalista Australijan opena te iste godine, Dominik Tim, hrabro se držao u svom pokušaju da, posle velikih problema sa povredama kolena i ručnog zgloba, ponovo zablista u Melburnu, ali...


Posle čak pet sati i dva minuta ogromne borbe, Tim je, kao 92. na ATP listi, poklekao protiv Felika Ože-Alijasima.


Kanađanin, inače 27. nosilac, je Austrijanca savladao sa 3:2, po setovima 6:3, 7:5, 6:7(5), 5:7, 6:3.


Ože-Alijasim će igrati u drugom kolu protiv Francuza Grenijea koji je elimiinisao sunarodnika Milera sa 3:2, Manarino protiv Španca Munara koji je sa 3:0 deklasirao Rusa Ševčenka, a Ečeveri je za rivala dobio iskusnog Francuza Gaela Monfisa, koji je Nemca Hanfmana pobedio u tri seta.

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle velikih uzbuđenja u meču protiv 18-godišnjeg Hrvata, koji je oduševio i samog srpskog asa, Novak Đoković se mnogo teže nego što su mnogi mislili, jer se ipak radi aktuelnom šampionu - plasirao u drugo kolo Australijan opena.

Danas je Nole saznao i ko mu je naredni rival, ali još uvek nije poznato u kom terminu. Ono što se zna, to je da će njihov meč sigurno biti u sredu.

Pratite i njega, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!