"NOVAČE, PA DA LI JE TAJ TVOJ CILJ REALAN?!" Đoković kao iz topa: A da li je bilo realno ovo što sam uradio?

N. Rašić

23. 11. 2023. u 11:15

Novak Đoković je glavna tema u svetu tenisa, zbog fantastično odigrane "sezone 2023", koju privodi kraju u Španiji na završnom turniru Dejvis kupa. A tamo je na veoma zanimljiv način govorio o onome što sledi u 2024. godini.

НОВАЧЕ, ПА ДА ЛИ ЈЕ ТАЈ ТВОЈ ЦИЉ РЕАЛАН?! Ђоковић као из топа: А да ли је било реално ово што сам урадио?

Foto: Tanjug

 

 

Novak Đoković i Rafael Nadal / Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nole je dao opširan intervju za najtiražniji španski dnevni list "Marku", a "Novosti" vam prenose i šta je tom prilikom rekao o onome što sledi:

Marka: Dali ste povoda da se naredne godine mogu očekivati četiri grend slem titule i Olimpijske igre 2024. Da li je realno razmišljati o 'Zlatnom slemu' sa 37 godina?

Nole: A da li je bilo realno misliti da ću ove godine osvojiti tri od četiri grend slema? Pre pet godina ili čak pre godinu ili dve, mislim da ljudi nisu mislili da je to moguće. Znam sebe i znam da ako se osećam dobro fizički i psihički, sposoban sam za to. Ne želi da zvuči kao da imam nepoštovanje prema svojim rivalima. Znam da se hiljade igrača bore za isti cilj, ali znam ko sam i verujem u sebe.


Marka: Nedostaje vam olimpijsko zlato da biste popunili svoj rekordni učinak. Da li je najveći izazov sledeće sezone doći do vrha podijuma u ​​zemlji Rolan Garosa?


Nole: Biće mi čudan osećaj da igram Olimpijske igre na Rolan Garosu. Biće sličan osećaju koji sam imao 2012. godine, kada je to rađeno na Vimbldonu. Igre su posebno takmičenje. Volim olimpijsko selo, volim ceremoniju otvaranja, osećaj da predstavljam svoju zemlju na najvažnijem događaju u svetu sporta. Nije lak turnir za tenisere jer imamo veoma gust raspored. Sa Rolan Garosa ćemo preći na travu i onda opet na šljaku. Zatim dolazi tvrda podloga za kratko vreme, ali ja sam spreman za izazov. Nadam se da ću biti zdrav da se takmičim u Parizu na svom najvišem nivou.

Marka: Kako biste voleli da vas pamte na dan kada ćete se zvanično oprostili od reketa?

 

Nole: Osim rekorda, voleo bih da ostanem upamćen kao neko ko je koristio platformu koju nam tenis omogućava i moj status da pomognem drugim igračima i da ima više onih koji mogu da žive od tenisa.

Novak Đoković na naslovnoj strani "Marke" uoči početka Dejvis kupa 2023 / Foto: N. Rašić

Podsetimo, Novak Đoković je sada "na Rafinom" terenu, u Malagi, ali ne zbog Nadala nego jer ga čeka...

Dejvis kup, Malaga 2023 - žreb i raspored mečeva

Tokom rekordne, 400. nedelje koju Nole provodi na vrhu ATP liste, teniska reprezentacija Srbije će u Malagi pokušati da drugi put u istoriji Dejvis kupa osvoji čuveni pehar, tzv. "salataru".

Prvi rival na tom putu je Velika Britanija, sa kojom naši teniseri, predvođeni najboljim igračem sveta, igraju u četvrtak od 16 časova.

Prebrode li Britance (kroz dva meča u singlu i jedan u dublu), Srbi će u subotu igrati u polufinalu protiv boljeg iz meča Italija - Holandija.

Na startu nadmetanja desilo se veliko iznenađenje, jer je eliminisan aktuelni šampion Dejvis kupa.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)