NOVAK ĐOKOVIĆ O FEDERERU I NADALU: Istina je, ne možemo da budemo prijatelji!

N. Rašić

23. 11. 2023. u 11:00

Novak Đoković je centralna tema u Španiji. A izgleda da će to biti i u Švajcarskoj.

НОВАК ЂОКОВИЋ О ФЕДЕРЕРУ И НАДАЛУ: Истина је, не можемо да будемо пријатељи!

FOTO: Tanjug/AP

 

 

Novak Đoković i Rafael Nadal / Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nole je dao opširan intervju za najtiražniji španski dnevni list "Marku", a "Novosti" vam prenose i šta je rekao o svojim najvećim rivalima:

Marka: Nekoliko puta ste komentarisali da ne možete da budete prijatelji sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom iz prostog razloga što su oni vaša dva velika rivala. Mislite li da su srećni što rušite sve njihove rekorde?

Nole: Istina je da ne možemo da budemo prijatelji, jer sa prijateljima pričaš o svemu, dobrom, lošem, svojim tajnama... Sa rivalima mislim da ti nije baš prijatno da sve to otkrivaš. U poslednjih 15 godina video sam više Nadala i Federera nego svoje roditelje. To znači da su oni bili veoma važan deo mog života i moje karijere. Imam neverovatno poštovanje prema njima i zbog rivalstva koje smo održali tako dugo. Zajedno smo koračali veoma dugim putem i kada svi okačimo rekete, videćemo to (naše rivalstvo) opuštenije.

Marka: Nadal je potvrdio da se vraća sledeće godine. Prokomentarisao si da bi voleo još jedan, poslednji meč sa njim. Da li postoji neko određeno mesto na kome bi voleleo da igrate?

Nole: Mislim da bi mnogi voleli da to bude na Rolan Garosu. Što da ne? Mada, ako mi date izbor, rekao bih bilo koje drugo mesto. Rolan Garos ne bi bio loš, ali on je igrač koji je tu pobedio najviše puta. Mislim da će svako mesto biti neverovatno i za nas i za svet tenisa. To bi bilo kao neka vrsta poslednjeg plesa. Ne znam koliko ćemo još puta imati priliku da se suočimo i da li ćemo to učiniti. Nadam se, jer je to ono što svi žele, pa tako i ja.

Intervju Novaka Đokovića za "Marku" uoči početka završnog turnira Dejvis kupa 2023 u Malagi / Foto: N. Rašić

Podsetimo, Novak Đoković je sada "na Rafinom" terenu, u Malagi, ali ne zbog Nadala nego jer ga čeka...

Dejvis kup, Malaga 2023 - žreb i raspored mečeva

Tokom rekordne, 400. nedelje koju Nole provodi na vrhu ATP liste, teniska reprezentacija Srbije će u Malagi pokušati da drugi put u istoriji Dejvis kupa osvoji čuveni pehar, tzv. "salataru".

Prvi rival na tom putu je Velika Britanija, sa kojom naši teniseri, predvođeni najboljim igračem sveta, igraju u četvrtak od 16 časova.

Prebrode li Britance (kroz dva meča u singlu i jedan u dublu), Srbi će u subotu igrati u polufinalu protiv boljeg iz meča Italija - Holandija.

Na startu nadmetanja desilo se veliko iznenađenje, jer je eliminisan aktuelni šampion Dejvis kupa.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU