KAKAV SPEKTAKL U TORINU: Poznat prvi finalista Završnog mastersa

Novosti online

18. 11. 2023. u 17:10

ITALIJANSKI teniser Janik Siner prvi je finalista Završnog mastersa u Torinu. On je pobedio Danila Medvedeva sa 6:3, 6:7 (4), 6:1 i sada može na miru da čeka protivnika u meču za trofej.

КАКАВ СПЕКТАКЛ У ТОРИНУ: Познат први финалиста Завршног мастерса

FOTO: Profimedia

Trenutno četvrti igrač planete je pokazao da se nalazi u dobroj formi. Jedini je igrač koji je do sada dobio svaki meč na ovom turniru.

Protiv Rusa je odigrao još jedan dobar duel. Jedini brejk na celom meču viđen je u četvrtom gemu prvog seta kada je Italijan oduzeo servis rivalu, iako je Moskovljanin imao 40:0. Siner je tada vezao pet poena i došao do prednosti koju je bez većih poteškoća sačuvao do kraja uvodnog segmenta.

U drugom setu jedinu brejk priliku imao je Medvedev, bilo je to u osmom gemu. Ipak, Rus nije uspeo da je iskoristi. Teniseri su do kraja sačuvali servise, pa je taj-brejk morao da reši pobednika ovog dela igre.

Danil je bio mnogo bolji, igrao je dosta agresivnije, rivalu je prepustio samo tri poena i uspeo je da odvede meč u odlučujući set. To je razočaralo veliki deo publike u dvorani "Pala Alpitur".

Treći igrač planete je nakon izjednačenja otišao u svlačionicu kako bi mu se ukazala pomoć fizioterapeuta. Vratio se na teren, no nije bio u pravom ritmu. Odigrao je užasan drugi gem, pravio je greške iz forheda, bekhenda, a sve je začinio duplom servis greškom što je značilo brejk za momka iz San Kandida.

Raspala se igra Rusa od tada, pa je Italijan do kraja napravio još jedan brejk i treći set dobio sa ubedljivih 6:1. Ovaj teniski spektakl je trajao dva sata i 25 minuta.

Siner će u finalu igrati protiv pobednika iz duela dvojice najboljih na planeti Novaka Đokovića  i Karlosa Alkaraza koji se sastaju ove subote od 21 sat. Taj teniski klasik možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

Italijan je protiv Srbina do sada odigrao četiri meča i gubi sa 3:1. Vredi istaći da ga je pobedio upravo u grupnoj fazi Završnog mastersa. Mnogo više mu leži Španac. Protiv njega je do sada igrao sedam puta i vodi sa 4:3, s tim što je slavio u njihova poslednja dva okršaja na mastersu u Majamiju i u Pekingu.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)