VELIKI KLASIK U TORINU: Novak Đoković saznao protivnika u polufinalu Završnog mastersa

Novosti online

17. 11. 2023. u 16:01

SRPSKI teniser Novak Đoković je u sredu uveče postao učesnik polufinala Završnog mastersa, a sada je saznao sa kim će igrati u toj fazi takmičenja.

ВЕЛИКИ КЛАСИК У ТОРИНУ: Новак Ђоковић сазнао противника у полуфиналу Завршног мастерса

FOTO: Tanjug/AP

Publika u Torinu dobila je tu privilegiju da u subotu gleda okršaj dvojice najboljih igrača "belog sporta", Novaka Đokovića i Karlos Alkaraza.

Da će se Srbin i Španac sastati postalo je jasno kada je momak iz Mursije pobedio Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4 u poslednjem kolu Crvene grupe.

Biće to peti međusobni duel ove dvojice majstora. Do sada je učinak 2-2. Ove godine su odigrali dva meča - u prvom u finalu Vimbldona je trijumfovao Karlos, dok je Novak bio bolji u finalu Sinsinatija.

Što se meča Alkaraza i Medvedeva tiče, drugi reket planete je pokazao da je najbolji kada to najviše treba. Ipak, on je bio taj koji se prvi suočio sa brejk loptama. Rus ih je imao dve u četirtom gemu, no nije uspeo da ih iskoristi. Za ishod prvog seta presudan je bio sedmi gem kada je Španac bez izgubljenog poena oduzeo servis protviniku.

U drugom segmentu je 20-godišnjak bio još bolji. Propustio je dve prilike za brejk u trećem gemu, ali je zato drugu iskoristio u devetom. Potom je sigurno odservirao i posle jednog sata i 21 minuta igre uspeo da kao prvi prođe kroz cilj u Crvenoj grupi.

Drugi polufinalni par čine Janik Siner i Danil Medvedev, pa je sada poznato da duel Andrej Rubljov - Aleksandar Zverev nema rezultatski značaj.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)