SENZACIJA U TORINU: Novak Đoković izgubio! Srbina nadjačali sjajni Janik Siner, bezobrazna publika i očajne sudije

Novosti online

15. 11. 2023. u 00:20 >> 00:21

Novak Đoković je izgubio tek šesti meč u 2023. godini: Janik Siner je najboljeg tenisera na svetu pobedio na Završnom turniru u Torinu i tako učinio nadmetanje u "zelenoj grupi" izuzetno zanimljivim.

СЕНЗАЦИЈА У ТОРИНУ: Новак Ђоковић изгубио! Србина надјачали сјајни Јаник Синер, безобразна публика и очајне судије

Screenshot / TennisTV

Konačan rezultat, 7:5, 6:7(5), 7:6(2) za Italijana, nagoveštava kako se sve odvijalo, ali ne otkriva one najinteresantnije momente.

Najpre se čitavih deset minuta igralo po principu "ako ne serviraš, ne smeš da osvojiš poen", pošto su samo serviseri i uspevali da se "upišu" na semafor. Đoković je potom bio prvi koji je počeo da preti u gemovima koji nisu bili "njegovi", a prvi je i stigao do brejk prilike. No, kako on, tako svoju nije iskoristio ni Siner, pa se ušlo u završnicu prvog seta, u kojoj je Srbin napravio dve neočekivane greške.


Uradio je to na 15:30, kada je rezultat bio 5:4 i imao priliku da dođe do dve brejk/set lopte. Spasavši se iz te situacije, Siner ne samo da je izjednačio, već je prilikom sledećih servisa najboljeg na svetu uspeo da od 0:40 dođe do brejka. Novak Đoković se već tada nervirao (ne kao u prvom kolu, kada je lomio reket), ali dovoljno da ispusti set iz svojih ruku - italijanski teniser je sa devet uzastopnih poena osvojio uvodnu deonicu.


Druga je bila - druga priča.


U njoj se dešavalo mnogo toga. I da Novak trči do toaleta "kad mu vreme nije", posle trećeg gema (stigao je da se vrati taman na vreme da izbegne kaznu), dešavalo se i da Nole ima 0:30 pa to prokocka, bilo je novih porcija fudbalskog navijanja, ali i Đokovićeve molbe maseru da mu pomogne oko ukočenosti vrata, kao i gestikulacije italijanskoj publici od strane Srbina da "bude još glasnija" (nakon što mu je zviždala). 


Rezultatski, brejk šanse su izostajale, ali ne i majstorije oba takmaca, i to je tako potrajalo sve do taj-brejka, u koji se ušlo posle dve prilično velike greške linijskih sudija. Đoković je tada nadoknadio dva mini-brejka zaostatka, a stečenu prednost nije ispustio, no više drame viđeno je na početku trećeg, nego na kraju drugog seta.


Naime, vidno iznerviran kako to da linijske sudije nikako ne vide ogroman aut kada Siner pošalje lopticu van terena, ili se ne oglasi Oreli Turte kada Italijan pogodi servisom vrh mreže, Nole je ušao u raspravu sa glavnim arbitrom, što je dovelo do bure nezadovoljstva - publike.

Novak Đoković i sudija Oreli Turte u raspravi zbog odluka linijskih arbitara na meču Noleta i Janika Sinera u Torinu / FOTO: Tanjug/AP


Možda joj se nije sviđalo što Srbin zahteva pravdu, možda što je navijačima gestikulirao da ih ne čuje nakon što je osvojio drugi set, tek... atmosfera je postala "zapaljiva" kako se meč bližio kraju.


On je postao još interesantniji kada je Siner sa četiri uzastopna poena napravio brejk za 4:2 i izazvao euforiju na tribinama, ali se onda desio - Novak Đoković. Uz nekoliko majstorski odigranih poena, "oduzeo je servis" rivalu, potom ga ostavio na "nuli" i izjednačio, ali morao da moli Turte da umiri navijače koji su se i tokom razmena udaraca oglašavali.


Ovaj napreti megdan "prelomljen" je nedugo zatim, u novom taj-brejku, u koji se ušlo nakon što je Nole potrošio poslednji "čelendž" na onda, na silne zvižduke nepristojne publike, reagovao tako što je seo i počeo da joj diriguje.

Novak Đoković diriguje torinskoj publici u završnici meča sa Janikom Sinerom / FOTO: Tanjug/AP


U taj-brejku, Italijan se bolje snašao, i to zahvaljujući sjajnim riternima na početku, pa potom i ostvario prvu pobedu nad Noletom u životu (posle tri poraza). Na opšte oduševljenje svih prisutnih u hali, osim ono malo Noletovih pristalica i, naravno, njegovog stručnog štaba.

Novak Đoković će u četvrtak, umesto protiv povređenog Stefanosa Cicipasa igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača i od rezultata tog meča, kao i od duela Holger Rune - Janik Siner, zavisiće ko će iz ove grupe proći u polufinale.

KRAJ! Đoković - Siner 5:7, 7:6(5), 6:7(2)

6:6 - Savršeni servis gem Novaka kao najava za odlučujući taj-brejk!

5:6 - Imao je Nole opet, kao u prethodnim setovima, 15:30 i čekao drugi servis rivala, a taj poen izgubio - sopstvenom neiznuđenom greškom. Na oduševljenje prisutnih u dvorani, Siner je direktno osvojenim poenom okončao narednu, dugu razmenu, a nedugo zatim osvojio gem. Učinio je to uz poslednji čelendž Novaka Đokovića, koji je pogrešno procenio gde je loptica pala, a na sve to se nadovezala salva zvižduka s tribina, te nove gestikulacije najboljeg na svetu usmerene ka navijačima. Ovoga puta im je dirigovao:

Novak Đoković diriguje zvižducima italijanske publike / Screenshot / TennisTV

5:5 - Nije dozvolio Nole da se Italijan razmaše u servis-gemu srpskog asa. Poveo je Đoković sa 40:0, potom izgubio jedan poen, ali na sreću po njega, kada je sledeći put bio u prilici da pontira, Siner je pogrešio kod mreže. Igra se nastavlja, po pet gemova su osvojili takmaci u trećem, odlučujućem setu.

4:5 - Siner je, nema šta, odličnim servisima zasluženo dobio svoj gem bez izgubljenog poena, ali je publika počela prilično bahato da se ponaša. Počinje da slavi Italijanov dobar poen dok je loptica još u igri, što Đokoviću otežava da uzvrati udarac. Zamoliko je Srbin glavnog arbitra, Oreli Turte, da interveniše, a kada je ona to uradila (po završetku gema) publika je odgovorila - zvižducima.

Novak Đoković tokom meča sa Janikom Sinerom u Torinu / Screenshot / TennisTV

Tekst potpisa

4:4 - Ma, prosto fantastično. Đoković je na nuli ostavio suparnika i došao do izjednačenja svojim sjajnim servisima. Publika je utihnula, kao da ju je neko na dugme "ugasio".

3:4 - Brejk Đokovića! Kakav meč, kakav majstor je Novak kada je veoma teško... Cela dvorana je protiv njega, rival igra odlično, ali se srpski teniski maestro vraća i vraća i vraća u život. Nije ovo još gotovo!

2:4 - Brejk Sinera! - Auh, kakav gem italijanskog tenisera... Novak je poveo, ali onda izgubio četiri poena u nizu usled bravura njegovog suparnika i uz navijanje 13.000 ljudi u hali, Janik Siner se nalazi blizu pobede!

Janik Siner tokom meča sa Novakom Đokovićem u Torinu na Završnom mastersu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

2:3 - Vrlo interesantan gem, koji je Siner na svoje servise dobio. Đoković je odlično igrao, a na 15:30 bio je ubeđen da je osvojio poen jer je poslao lopticu u sam ugao terena. No, Italijan se, baš kao što je to Novak mnogim rivalima radio, maltene iz špage domogao loptice i poslao neodbranjivu bekhend paralelu, na čemu mu je Srbin aplaudirao. Nedugo zatim, Siner je osvojio i poen za osvajanje gema.

Novak Đoković aplaudira Sineru na sjajnom vineru u trećem setu u Torinu / Screenshot / TennisTV

2:2 - Uz jedan manji kiks, Nole je osvojio još jedan servis-gem bez mnogo muka.

1:2 - Za razliku od taj-brejka u kome je bilo baš mnogo izgubljenih poena na sopstvene servise, takmaci za sada odlično igraju u servis-gemovima. Siner prilično lako i brzo dolazi do novog vođstva u trećoj deonici. 

1:1 - Najbolji lek za onakve neprvde je - savršeno odigran svoj gem. Đoković za tili čas stiže do izjednačenja u odlučujućem setu.

0:1 - Siner je poveo svojim servisima, ali Novak Đoković se jako razbesneo kako se linijske sudije uopšte ne oglase kada Italijan pogodi mrežu iz servisa, a njemu se tako nešto "ne oprosti".

Novak Đoković ne može da veruje da se sudije ne oglašavaju kada Siner pogodi mrežu / Screenshot / TennisTV

7:6(5) - Đoković je osvojio set u taj-brejku! I to kako! Uz nova gromoglasna navijanja italijanske publike, Siner je poveo u taj-brejku sa 2:0 i servirao, ali je tada forhendom napravio kiks. Njegov naredni mini-brejk Nole je anulirao bravurozno "skraćenom" dijagonalom, da bi i drugi uzastopni servis suparnika srpski as "pretvorio" u svoj poen. Bio je to početka Sinerovog kraja u ovom segmentu meča, jer je najbolje rangirani teniser sveta podsetio ko je majstor taj-brejkova - iako je prvu set-loptu prokockao, drugu nije, pa je onda osvajanje ove deonice proslavio stavljanjem prsta pored uveta, da još jednom "podseti" italijansku publiku da "ne čuje" njene zvižduke.  

Novak Đoković gestikulira publici posle osvajanja drugog seta / Screenshot / TennisTV

6:6 - Kakav gem! Poveo je Italijan prvim servisom, a onda je Đoković odigrao taman koliko treba da se izjednači. I, tada se Siner unervozio, napravio dvostruku servis grešku, no Srbin nije iskoristio ukazanu šansu na 15:30 da dođe do dve brejk/set lopte, jer je poslao lopticu van terena. Sinerov servis-viner doneo mu je prvu prednost posle 15:0, ali nije uspeo da u narednom poenu izbori taj-brejk. Naime, nakon nove prilično velike greške linijskog sudije, koju je Nole "ispravio" čelendžom, Đoković je strateški sjajno odigrao narednu razmenu, uspeo da dođe do izjednačenja i... Tada su se desili dobri servisi domaćeg tenisera, koji su i doveli do 6:6 na semaforu.

6:5 - Smejao se Novak kada je italijanska publika, misleći da je Siner osvojio poen za 15:15, gledao kako se na semaforu pojavljuje (sa pravom) 30:0 za Srbina. Odservirao je potom as, a gem (uz jednu grešku linijskog sudije) priveo kraju u svoju korist poenom na drugi servis.

5:5 - Podigla su obojica nivo svoje igre u završnici drugog seta. I Siner "sa nulom" osvaja svoj gem.

5:4 - Savršen servis gem Novaka Đokovića. Taman kada treba.

4:4 - Jako dobro je odservirao "svoj" gem Siner, a publici se nije svidelo što Novak traži čelendž pa mu je zviždala. On je odgovorio kao i publici u Parizu nedavno, gestikulacijom u stilu "da vas čujem jače". Italijani su to jedva dočekali...

Novak Đoković gestikulira publici u Torinu / Screenshot / TennisTV

4:3 - Odličan servis-gem Novaka Đokovića, koji je izgubio samo jedan poen u njemu, a onda, po dolasku na klupu - zamolio fizioterapeuta za masažu vrata.

Masaža vrata koju je zatražio Đoković tokom meča sa Sinerom u Torinu / Screenshot / TennisTV

3:3 - Ne da se Janik Siner, uopšte. Pripretio je Novak sjajnim forhendima (onaj za prilazak na 40:30 poslao je lopticu brzinom od 168 kilometara na čas), imao ritern za špice, za 40:40 i pokazivanje palcem na gore nekome u publici, ali... nova porcija Sinerovih sjajnih servisa donela je Italijanu gem, a navijačima razlog da pevaju kao na fudbalskom stadionu, "ale, ale, ale, ale... Siner..." 

Forhend Novaka Đokovića na meču sa Janikom Sinerom u Torinu / FOTO: Tanjug/AP

3:2 - Nole je posle 23 minuta igre u drugom setu poveo sa 3:2. Bio je to brz, ali zanimljiv gem u kome je Nole vodio sa 30:0 kada je Siner majstorskom rekacijom prepolovio zaostatak, a nedugo zatim prišao i na 40:30 usled lošeg Đokovićevog voleja (nakon što je Srbin poveo sa 10:9 u asovima). Ipak, drame nije bilo, jer je Nole odservirao izvrsno u poslednjem poenu.

2:2 - Šteta! Đoković je uspeo da na servise rivala povede sa dva razlike, no 0:30 je brzo iščezlo - najpre jer je Siner izveo savršeno skraćenu forhend dijagonalu (na čemu mu je Nole odmah čestitao), potom mu je servis pomogao da izjednači, a novi direktan poen forhendom doneo prednost. Ipak, previše brzo je hteo da završi gem, pa je dospeo u situaciju da servira drugi put, što je Đoković iskoristio da napadne i poravna rezultat. No, deveti as domaćeg takmčara mu je vratio vođstvo, a servis-volej igra mu donela gem. Publika u Torinu, kao na stadionu, skandira ("Janik! Janik").

Vratio se Nole ekspresno i meč se nastavlja servisima Janika Sinera.

2:1 - Novak je brzo dobio dobio servis gem, a onda brzo i napustio teren. Morao je hitno da ode do toaleta, ali će morati i da požuri jer ovo nije uobičajeno vreme za takve predahe, pa ima vremena samo koliko traje obična pauza posle trećeg gema.  

Novak Đoković trči u toalet / Screenshot / TennisTV

1:1 - "Pokazao je zube" srpski teniser, osvojio dva poena na servise rivala, no Siner je na 40:30 odigrao vrlo sigurno i izgradivši poziciju za volej, to i iskoristio da osvoji "svoj" gem.

1:0 - Posle izgubljenog seta, i izgubljenog prvog poena na svoj servis u drugom, Đoković je sjajno odigrao nastavak servis-gema i bez novog kiksa uspeo da povede. 

22:11 - Počela je druga deonica (i to servisima Novaka Đokovića, ali uz nastavak serije Italijana, koji je osvojio 11. uzastopni poen i poveo sa 0:15) 

Statistika prvog seta: 12:11 u vinerima za Novaka, 9:7 u neiznuđenim greškama "za" njega, obojica su izvela po (čak) 14 neuzvrađenih servisa, ali je na kraju pribraniji bio Italijan...

5:7 - Set za Sinera! Nakon što je Novak pokušavao da objasni svom timu šta da mu se dostavi (i pričao je, i pokazivao prstima), Janik Siner je bio taj koji je nastavio svoju seriju poena. Na onih pet uzastopnih u prethodnom gemu, kada je od 40:0 za Noleta došao do brejka, nadovezao je za tri minuta tri nova i servisima došao do 40:0, time i tri set lopte. Iskoristio je prvu. 

Novak Đoković objašnjava svom timu šta mu treba / Screenshot / TennisTV

5:6 - Brejk Sinera, kakav gem! - Isprva je delovalo da nije izbacilo iz takta Novaka Đokovića to što je u prethodnom gemu na 15:30 napravio dve netepične neiznuđene greške. Poveo je za dva minuta sa 40:0, ali... Posle toga je Siner najpre pogodio ivicu linije i uspeo da, prvi put u gemu, oduševi publiku (Đokovićev čelendž nije bio uspešan). Italijan je zatim iskoristio ne baš dobar Noletov volej da osvoji još jedan poen, a do 40:40 je stigao posle duge razmene koju je završio matiranjem u vidu neodbranjivog voleja. Srbin je potom aplaudirao publici koja je burno slavila njegovu dvostruku servis grešku, to je izazvalo zvižduke Noletu, koji je, uz dobacivanja navijača, počeo da se sprema za servis pri brejk šansi za Italijana. A nije uspeo da je spase, usled sjajnog agresivnog nastupa Sinera.

5:5 - Kako je samo Novak odgovorio na početno vođstvo Italijana... Najpre je sačekao da ga "izda" prvi servis, pa da napadne drugi sjajnim odabirom poteza, a onda je na 15:15, iako u potpunoj defanzivi, predvideo kada će suparnik da krene ka mreži i nadmudrio ga. No, priliku za 15:40 i dve brejk/set lopte je propustio izvevši jednoručni dropšot (poslao je lopticu u mrežu), da bi se potom iznervirao (ne previše) kada je napravio drugu uzastopnu neiznuđenu grešku. Na krilima bučne podrške publike, Siner je "odservirao" osvajanje gema. 

5:4 - Savršen servis gem Novaka Đokovića za odlazak na korak od osvajanja prvog seta. Serviraće Siner da se to ne desi sada. I to posle kratkog predaha, tokom kog publiku i aktere zabavlja di-džej (uz numeru Walk this way koju su izveli "RUN DMC" i Aerosmith, ako ćemo već o muzici dok se teniseri na teren ne vrate) 

Evo onog nestvarnog Novakovog udarca na koji smo vam ukazali pre nekoliko minuta:

4:4 - Siner je ovoga puta imao lakši put do osvajanja servis gema nego prethodni. Novak je osvojio samo jedan poen, prišavši privremeno na 30:15, no nakon gubitka narednog poena usled odličnog serviranja domaćeg tenisera, Đoković se na trenutak okrenuo ka nekome u publici i kratko nešto rekao, pretpostavka je "malo tiše". Koji tren kasnije ritern je poslao u mrežu.

4:3 - Opet napet gem! Isprva je Novak delovao kao i u dosadašnjim servis-gemovima, prilično lako poveo sa 15:0, a onda u jednoj razmeni sa osnovne linije prejako poslao forhend dijagonalu i tako tek drugi put na ovom meču izgubio poen na svoj servis. To je osokolilo Italijana. Kada je Đoković morao da servira iz drugog pokušaja, Siner je prilično odvažno zakoračio u teren, stekao tako dobru priliku za pravi ritern i poveo sa 15:30. Minut kasnije imao je i prvu brejk loptu, ali se savršen servis najboljeg igrača sveta pobrinuo da se to anulira. Usledio je jedan od najbolje kreiranih poena od strane srpskog asa, koji je "pozvao" Sinera da proba "dropšot", ali je Nole znao gde će loptica ići, spremno je dočekao i poentirao na suprotnu stranu. Time je stekao rezultatsku prednost, koju je, na drugi servis - i iskoristio. 

3:3 - Kakav gem! Napao je Nole i ovoga puta servise rivala, kada se to moglo. Na početku gema je išlo lakše, otud i 0:15, potom je Siner bio za nijasnu bolji i preokrenuo rezultat, da bi naišao na savršen ritern najboljeg igrača sveta, koji je tako izjednačio na 30:30. Međutim, kada je naredni put probao da poentira na sličan način, Đoković je pogodio mrežu, što je vratilo prednost i samopouzdanje Italijanu, ali je potom precenio svoje mogućnosti i previše snažno krenuo po osvajanje gema, poslavši lopticu koji centimetar izvan terena. Tako se prvi put na meču došlo do 40:40, da bi nestvarnom reakcijom na "skraćenu" lopticu (stigao je do nje i poslao neodbranjiv udarac u suprotan deo terena) Novak stigao do brejk lopte. Ipak, as je to anulirao, potom je Siner poveo vrlo preciznim udarcem, da bi sledeće skraćivanje loptice dovelo do toga da Đoković krajnjim naporom uzvrati, ali je ostavio više od pola nebranjenog terena, što je domaći igrač iskoristio. Osvojio je gem i "prizvao" publiku da iznova fudbalski navija.

Screenshot / TennisTV

3:2 - Upisao se i Siner prvi put na semafor kao neko ko vraća servis, no široka je lepeza poteza kojima je Nole napao mladog suparnika. Posle 0:15 i drugog servisa,Đoković se opredelio za servis-volej igru, odmah preuzeo inicijativu i izjednačio, a samo dva naredna dodira s lopticom (sjajni servisi) donela su mu 40:15. Siner se nadao da će uzvratiti udraac, no - usledio je as. Sjajno, nema šta. 

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, u "loži" tokom meča sa Sinerom u Torinu / Screenshot / TennisTV

2:2 - Posle čak šestog viđenog asa u uvodnih 15 odigranih poena, Siner je poveo sa 40:0, a onda se prvi put desilo da onaj koji vraća servis - osvoji poen. Novak je to uradio posle jedne solidne razmene udaraca sa osnovne linije, pa bekhend dijagonalom koja je postala direktan poen. Osmehnuo se, valjda zadovljan što je baš on "probio led", a onda krenuo u napad posle duže razmene udaraca i forhendomprišao na 40:30. Imao je solidnu priliku i za izjednačenje, no bekhend paralela poslala je lopticu tik pokraj terena. Gem je osvojio Italijan. Vrlo zanimljiv uvod ovog meča, nema šta.

2:1 -Sjajnim volej-udarcem kojim je, prilično akrobatski, završio prvi poen, Đoković je otpočeo servis-gem. A onda je za manje od minut osvojio još dva poena, pa sve začinio asom iz drugog servisa! Tri gema su odigrana, sve poene su osvajali serviseri! 

Volej Novaka Đokovića protiv Sinera u Torinu / Screenshot / TennisTV

1:1 - Fantastično je odgovorio Siner na početni izazov. I on je osvojio gem "sa nulom", s tim da su dve razmene malo potrajale (i završene Novakovim pogađanjem mreže). 

1:0 - Auh, kakav početak meča za Srbina. Đoković je osvojio sve poene u servis-gemu i za samo dva minuta ga osvojio. Siner nije "pošteno" vratio lopticu nijednom...

21.11 - Meč je počeo! Đoković servira, a Nole igra za svoje čak 12. polufinale Završnog turnira, po čemu bi ušao u istoriju (osam puta je igrao u finalu, osvojio šest titula)

21.09 - Počelo je! Ali, ne odmeravanje snaga Srbina i Italijana, već fudbalsko navijanje sa tribina dvorane u Torinu. "Ole, ole, ole ole - Siner! Siner", ori se iz hiljada grla.

21.05 - Đoković se lepo ispričao sa detetom koje mu je bilo pratnja iz tunela do "klupe". Srdačan, kao i uvek.

Novak Đoković i dečak koji ga je dopratio na teren / Screenshot / TennisTV

21.04 - Burno je dočekan Italijan, ali bilo je buke i kada je Novak izlazio

Đoković izlazi na teren za meč sa Sinerom na turniru "ATP finale" - Torino 2023 / Screenshot / TennisTV

21.02 - Akteri izlaze na teren. Uslediće bacanje novčića, zagrevanje i onda megdan prvog i četvrtog sa ATP liste.

Novak Đoković izlazi na teren u Torinu na meč sa Janikom Sinerom / Screenshot / TennisTV

Uoči meča: Povlačenje Cicipasa, novi rival za Novaka i nesvakidašnja atmosfera

Podsetimo, u grupi u kojoj se nalazi i Novak Đoković, u utorak su na startu 2. kola na teren izašli Holger Rune, koji je od Noleta izgubio posle prave drame, i Stefanos Cicipas, koji je takmičenje takođe započeo porazom, i to od domaćeg takmičara Janika Sinera.

A posle 13 minuta igre, i vođstva Danca od 2:1, Grk je saopštio da se ne oseća dovoljno dobro da bi mogao da nastavi da igra. 

Nole je, po programu, u četvrtak trebalo da igra protiv Stefanosa Cicipasa, ali imajući u vidu da se grčki teniser povukao sa turnira, umesto njega će u nastavku takmičenja nastupiti zamena, Hubert Hurkač. Runeu je, inače, pripala pobeda za ovaj kratkotrajni nastup u utorak.

Poljak Hrukač će pokušati da prvi put u karijeri pobedi Novaka Đokovića, koji protiv njega vodi u međusobnim duelima sa 6:0. Protiv Cicipasa Nole ima 11:2.

Ali, pre toga, na red jedošao Novakov duel sa Sinerom, koji ne samo da je uspešno debitovao na završnom mastersu, već je to učinio u nestvarnoj atmosferi.

Na momente se publika ponašala kao da gleda gradski derbi Torino - Juventus, navijanje je bilo i bučno i dugotrajno, a gotovo da je delovalo nezaustavljivo kada je Siner pobedio, pa pokušavao da odgovori na pitanja za TV gledaoce.

Đoković, kao što je poznato, voli da se "napaja" energijom sa tribina, čak i kada su tamo većinom ljudi koji ne žele da on pobedi, pa će prvi put u karijeri imati protiv sebe baš celu halu na Završnom mastersu. 

Đoković - Siner, međusobni dueli ("H2H")

 Novak Đoković i Janik Siner su do sada igrali tri puta, po jednom u poslednje tri godine, i svaki put bi Nole izlazio kao pobednik. Ali, do tih 3:0 u međusobnim mečevima, Srbin nije uvek dolazio lako.

Janik Siner / FOTO: Tanjug/AP

 Za razliku od Monte Karla 2021, kada je pobedio sa 6:4, 6:2, na Vimbldonu 2022. morao je Novak da igra svih pet setova, jer je prva dva dobio Italijan. Na kraju je srpski as trijumfovao sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković je još jednom pobedio Sinera na Vimbldonu, i to ove sezone, sa 6:3, 6:4, 7:6(4).

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)