ŠTA OVO BI?! Završen "najgori teniski turnir na svetu", elita ne može da veruje kroz šta je prošla (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2023. u 21:44 >> 23:52

Tenis i svi kojima je drag su prošli kroz prilične probleme u Meksiku, gde se održao Završni VTA turnir čiji je domaćin bio Kankun.

ШТА ОВО БИ?! Завршен најгори тениски турнир на свету, елита не може да верује кроз шта је прошла (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Zbog vremenskih (ne)prilika, turnir je proglašen za "najgori na svetu", ali ne kao kritika organizatorima, već zbog onoga što su teniserke preživele tokom prethodnih osam dana.

Nadmetanje je trebalo da traje dan manje, ali su nepogode bile tako strašne, da su organizatori na kraju odlučili da se finala održe u ponedeljak.

Da su igrana u nedelju, desilo bi se da 39-godišnja zvezda Rusije, Vera Zvonarjova, koja je nastupala u tandemu sa Laurom Zigemund iz Nemačke, mora da igra tri meča u jednom danu. Prosto, dva meča igrale su u nedelju, treći bi, zaista, bio previše.

Na kraju, usled ogromnih padavina i orkanskog vetra (pogleati snimak u predstojećoj Telegram-objavi), turnir je počeo da se privodi kraju šestog, umesto petog novembra.

Pomenuti tandem Zvonarjova - Zigemund došao je do titule (16. put u karijeri je Ruskinja osvojila dubl-trofej), pobedivši u finalu američko-australijsku kombinaciju Nikol Meličar-Martines - Elen Peres, dok je u pojedinačnoj konkurenciji ostalo da se odigra finale u kome druga teniserka sveta, Iga Švojntek iz Poljske, igra protiv Amerikanke Džesike Pegule. 

A to finale je, pa opet, bilo "najgore finale završnog VTA turnira" - jer je Švjontekova deklasirala suparnicu sa 6:1, 6:0 i time učinila borbu za trofej nezanimljivijom od dve dosad najmanje interesantne (sa po 6:2, 6:0 rekord su držale pobeda Navratilove nad Evert 1983, odnosno Klajstersove nad Morezmo 2003. godine).

Inače, tokom turnira, teniserke su, pored dramatičnih situacija, kada su morale da paze da ih nešto ne povredi od strašnih udara vetra, uspele i da se našale, pa je tako Koko Gof pokazala kako izgleda pokušaj da se loptica izbaci van tribina, a vetar je vrati na teren:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja