NADAL: ''Očekivao sam da Novak uzme grend slem, ali baš tri....''

Novosti online

20. 10. 2023. u 13:55

Novak Đoković uspeo je da osvoji tri od četiri grend slema u ovoj sezoni, a to Rafael Nadal nikako nije očekivao.

НАДАЛ: Очекивао сам да Новак узме гренд слем, али баш три....

FOTO: AP

- Svi znamo da je Đoković ono što jeste i da je postigao nešto istorijsko, nešto što nikada ranije nije postignuto i ostaje samo da mu čestitam. Zamišljao sam Đokovića da osvoji grend slem, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri jer mislim da tamo je još jedna mlada generacija koja je veoma moćna. Pa, mislim da je Karlos imao odličnu priliku na Rolan Garosu da spreči Đokovića da osvoji tri, ali nažalost, ono što mu se desilo fizički... Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto istorijsko za naš sport, na Vimbldonu, i srećan sam zbog toga - rekao je Nadal.

Nadal ne smatra da samo Alkaraz može da se suprotstavi osvajaču 24 grend slem titule.

- Verujem da je Karlos superiorniji od ostalih i realnost je da Novak ima ogromne zasluge i moramo da mu čestitamo na svemu što radi, što sam ranije rekao, nešto što nikada ranije nije urađeno. Mislim da ima i drugih igrača na visokom nivou kao što je Janik Siner, kao i drugi, Holger Rune koji je dobro počeo sada ima nešto slabije rezultate - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO: Kapiten košarkaša Srbije Bogdan Bogdanović čestitao Novostima 70. rođendan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave