BRAVO, HAMADE: Međedović u polufinalu Astane, blizu je velikog dostignuća

Novosti online

01. 10. 2023. u 09:46

SRPSKI teniser Hamad Međedović napravio je veliki uspeh plasiravši se u polufinale turnira u Astani, pošto je pobedio Jiržija Lehečku sa 6:3, 6:4.

БРАВО, ХАМАДЕ: Међедовић у полуфиналу Астане, близу је великог достигнућа

FOTO: M. Vukadinović

Ovo će momku iz Novog Pazara biti drugo ATP polufinale ove sezone. Prethodno ga je igrao u Gštadu i tada je poražen od Argentinca Pedra Kaćina.

Što se meča sa Čehom tiče, 120. na svetu se odmah suočio sa četiri brejk lopte, ali je uspeo da nađe način da se izvuče iz te situacije. To kao da je dalo krila Međedoviću koji je u četvrtom gemu napravio brejk i tu prednost je uspeo da sačuva, te stigne na korak do pobede.

Velika borba vodila se i u drugom delu meča. Hamad je u četiri od svojih pet servis gemova počinjao sa 15:30. Ipak, rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu, pa je trijumfovao posle 76 minuta igre.

Srpski teniser je posle ove pobede obezbedio najbolji plasman na ATP listi u karijeri. Ukoliko bude zaustavljen u sledećoj rundi biće 104. na planeti. U slučaju da slavi čeka ga novi skok na listi. Ovo znači da se nalazi blizu velikog dostignuća, tačnija ulaska u Top 100.

Međedović će u polufinalu odmeriti snage sa boljim iz duela Talon Grikspur - Sebastijan Korda.

Podsetimo, kada je turnir u Astani i u pitanju, titulu je prošle godine osvojio Novak Đoković. Ostaje da se vidi da li još jedan reprezentativac naše zemlje može da podigne pehar u Kazahstanu.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)