NADAL KONAČNO PRIZNAO: Đoković je bolji od mene

Novosti online

30. 09. 2023. u 17:21

NOVI delovi intervjua španske teniske legende Rafaela Nadala isplivavaju na površinu.

НАДАЛ КОНАЧНО ПРИЗНАО: Ђоковић је бољи од мене

Foto: Profimedia

Nekada prvi teniser sveta je u intervjuu španskom "Movistar+" kanalu otkrio planove za povratak tenisu u narednoj godini.

- Trenutno radim pomalo u teretani, da, ali trebalo mi je da se malo isključim iz svega. More mi tu pomaže mnogo, imam potpuni utisak da vreme koje provodimo na njemu teče drugačije nego kad smo na kopnu. More je oduvek bilo moj azil, čak iako je to bilo na tri ili četiri dana, ovog puta je to bilo pet nedelja. Znao sam da ću biti dobro, ali moralo je da bude lepo i mojoj porodici i to je bio slučaj. Uživao sam, nisam bio mnogo na telefonu i uz TV, pratio sam vesti, ali ne nešto više. Pokušao sam na sve načine da se isključim. Gledao sam jako malo tenisa, otkrio je Nadal.

Dotakao se ponovo i Đokovića...

- Ima takvu fizičku konstituciju i stil igre koji mu je omogućio da se takmiči više od mene. Nemam izbora osim da to priznam, uradio sam što sam mogao. Ponekad sam se vraćao i osvajao tri grend slema, ali tako nešto više nije verovatno, dodao je Rafa.

Nadal je u intervjuu priznao da je napravio greške u pogledu upravljanja svojim telom tokom karijere i da je, retrospektivno, mogao bolje da se brine o svom fizičkom zdravlju.

- Menjao bih mnoge stvari u životu u smislu karijere. Donosio sam pogrešne odluke kada je reč o zaštiti tela. Đoković, on je bio bolji jer mu je stil igre omogućio da igra više od mene. Pogrešio sam misleći da su moje odluke bile dobre, zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata