PRAVILA SU JASNA: Nadal želi da učestvuje na Olimpijskim igrama, ali...

Novosti online

24. 09. 2023. u 09:11

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal ima veliku želju da nastupi na Olimpijskim igrama koje se 2024. godine održavaju u Parizu. Ipak, pravila kažu da "bik sa Majorke" neće moći da bude deo najveće sportske smotre.

ПРАВИЛА СУ ЈАСНА: Надал жели да учествује на Олимпијским играма, али...

FOTO: Tanjug/AP

Pravila Svetske teniske federacije (ITF) kažu da igrač može da igra na Olimpijskim igrama ukoliko je zabeležio jedan nastup u Dejvis kupu tokom dve godine uoči velikog takmičenja.

Nadal nije igrao za Španiju u prethodne dve godine, a to neće ni moći jer je "furija" eliminisana. On zbog toga nema pravo učešća u Parizu.

O potencijalnom problemu osvajača 22. grend slem titule govorio je i Fon Arnem, predsednik TS Nemačke.

- Zašto otežavamo? Rafa razmišlja o igranju u Parizu. Olakšajte im da igraju tamo. Naše odluke moraju da budu razumne. Moramo da promenimo pravila. Ukoliko budem izabran (za predsednika ITF), sigurno bih to uradio. Treba da olakšamo igračima i uklonimo prepreke - rekao je Fon Arnem.

Podsetimo, Nadal je zlato na Olimpijskim igrama osvojio u Pekingu 2008. godine. Najsjajnije odličje ima u dublu sa Markom Lopezom u Riju 2016.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)