"ON JE (SAMO) JEDAN OD NAJBOLJIH" Ovako je Si-En-En izvestio o tome što je Novak Đoković osvojio Ju-Es open 2023.

Novosti online

11. 09. 2023. u 15:44

Neprikosnoven po mnogim teniskim dostignućima, vlasnik brojnih rekorda u "belom sportu", pa i onog najvažnijeg, po broju grend slem titula, Novak Đoković za većinu ljubitelja sporta uveliko jeste najbolji teniser svih vremena. Ali jedan od najvećih američkih medija Si-En-En (CNN) to baš i ne bi da prizna.

ОН ЈЕ (САМО) ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ Овако је Си-Ен-Ен известио о томе што је Новак Ђоковић освојио Ју-Ес опен 2023.

Foto: EPA-EFE/ JASON SZENES

Evo kako je pomenuta medijska kuća izvestila o nedeljnom finalu u Njujorku:

"Novak Đoković je osvojio Ju-Es open u nedelju savladavši Danila Medvedeva sa 6:3, 7:6(5), 6:3 u finalu muške konkurencije i uvećao broj svojih grend slem titula na 24.


Svetski broj dva je tako dodatno zacementirao sebe kao jednog od najboljih u tenisu svih vremena, ovom pobedom je izjednačio rekord Margaret Kort po broju grend slem pehara.


U reprizi finala iz 2021, Srbin se revanširao za tadašnji poraz trećem igraču sveta Medvedevu, na njujorškom Artur Eš stadionu...

... i tako kompletirao trijumfalni povratak u Sjedinjene Države.


- Ovo mi, logično, veoma znači - rekao je Đoković posle meča. - Stvarno živim dečački san da se nadmećem na najvišem nivou u sportu koji je dao toliko meni i mojoj porodici.


Igrajući pred publikom u kojoj je bilo mnogo poznatih lica, Đoković je bio u svojoj uobičajenoj dominantnoj formi u prvom setu, nijednom nije morao da spasava brejk-loptu, dok je ostvario 12 vinera u devet gemova. Pre nedeljnog finala, Đoković je imao učinak 72:1 kada na Ju-Es openu osvoji prvi set, a jedini poraz je posle tog početnog vođstva doživeo od Stana Vavrinke u finalu 2016.


Drugi set se ispostavio kao mnogo neizvesniji, jer su Đoković i Medvedev tako igrali da je to bilo za grickanje noktiju, a sve je doživelo kulminaciju u taj-brejku koji je Srbin rešio sa 7:5 posle sat i 45 minuta borbe u drugom setu.


Od tog trenutka, sve je bilo na njegovoj strani, četvrta Ju-Es open titula je bila samo set udaljena i Đoković je prokrstario do trijumfa, iskoristivši već prvu meč-loptu da osvoji istorijsku titulu", zaključuje Si-En-En.

Sve o Novaku, ali i tenisu, pratite i dalje na portalu "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu