ĐOKOVIĆU NIJE BILO SVEJEDNO DA OVO GLEDA: Šta uradi Karlos Alkaraz u četvrtfinalu Vimbldona...

Novosti online

12. 07. 2023. u 19:34 >> 19:34

VIMBLDON 2023 je ušao u zavšrnicu, a danas se najbolje rangirani teniser sveta, Karlos Alkaraz, borio za plasman u polufinale. I, iako je u prethodnim nastupima imao pojedinih teškoća, izgleda da su one ostale u prošlosti jer je ovoga puta odigrao fantastično: sa 3:0 je pobedio šestog tenisera sveta, Holgera Runea - rezultat je glasio 7:6(3), 6:4, 6:4.

ЂОКОВИЋУ НИЈЕ БИЛО СВЕЈЕДНО ДА ОВО ГЛЕДА: Шта уради Карлос Алкараз у четвртфиналу Вимблдона...

FOTO: Tanjug/AP

Posle pobeda sa po 3:0 protiv Šardija i Milera, 20-godišnji Španac se u trećem kolu sastao sa osam godina starijim Čileancem Nikolasom Harijem i prvi put izgubio set. A posle tog neočekivanog, istina ne i kobnog kisa protiv 28. sa ATP liste, set je izgubio i od 38. tenisera sveta, Matea Beretinija, u osmini finala.

Alkaraz se potom namerio na daleko boljeg od pomenute dvojice, Holgera Runea, šestog sa svetskog rangiranja, pa se očekivalo da možda ima još veće probleme.

Ali...

Rune se odlično nosio sa liderom ATP liste sve do taj-brejka, u kome je poklekao, a onda je i u završnici drugug seta on bio taj koji je bio za nijansu dekocentrisaniji.

To je njegov rival iskoristio za brejk za 5:4 i potom "odservirao" vođstvo od 2:0 u osvojenim deonicama.

Ka finalu je Alkaraz nastavio da korača a da se nije, kao u prethodnim mečevima, "zagrcnuo" - brejk za 3:2 mu je utro put ka pobedi, koju je mogao da ostvari i na servise rivala, no to što je tada propustio meč-loptu, nije ga uopšte omelo da u narednom gemu, na svoje servise, jednu i realizuje.

Na putu ka željenom cilju, Španca sada čeka polufinalni susret sa ruskim asom: Danil Medvedev je bio u ogromnim problemima protiv autsajdera, Kristofera Jubanksa, ali je kroz pet setova ipak došao do trijumfa.

A Nole?

Novak Đoković je, naravno, i dalje akter Vimbldona, a na tom grend slemu sada ga čeka veoma ozbiljan izazov, polufinale protiv Janika Sinera - koje bi, zapravo, moglo da bude lakše nego što mnogi misle. 

Podsetimo, eventualnim osvajanjem pehara Nole bi izjednačio rekord Rodžera Federera, jedinog tenisera u istoriji koji je došao do osam vimbldonskih titula.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)