ČUDO OD DETETA ISPALO S VIMBLDONA: Ova ruska bajka je završena

Novosti online

10. 07. 2023. u 19:59

Mira Andrejeva, rusko čudo od deteta, eliminisana je sa grend slema u Londonu.

ЧУДО ОД ДЕТЕТА ИСПАЛО С ВИМБЛДОНА: Ова руска бајка је завршена

FOTO: Tanjug/AP

Ova 16-godišnjakinja je posle niza odličnih igara izgubila u osmini finala od 18. teniserke sveta, Amerikanke Medison Kiz, sa 6:3, 6:7(4), 2:6.

Andrejeva je prethodno bez mnogo muka izbacila s turnira 22. nosioca, sunarodnicu Anastasiju Potapovu, a pre nje i Kineskinju Vang Ksju i Čehinju Barboru Krejčikovu.

Ipak, 102. sa VTA liste nije uspela da izvanredan početka protiv američke teniserke dovrši na željeni način, pa će Medison Kiz biti rivalka drugog nosioca, Arine Sabalenke, u četvrtfinalu.

Mira Andrejeva, rođena 29. aprila 2007. godine u Krasnojarsku, u Rusiji, ovu 2023. već je obeležila sjajnim rezultatima. Stigla je do finala Australijan opena u juniorskoj konkurenciji (izgubila meč za tu grend slem titulu od Aline Kornejeve sa 7:6(2), 4:6, 5:7), a onda je u do Rolan Garosa u profesionalnoj konkurenciji ostvarila 21 pobedu u 23 takmičarska nastupa, "usput" osvojivši dve ITF V60 titule.

Na Rolan Garosu, svom debitantskom grend slem turniru u seniorskoj konkurenciji, elimnisala je Elison Risk i Dijanu Peri, a onda od šeste sa VTA liste, Koko Gof, izgubila sa 7:6, 1:6, 1:6.

Kada igra Novak Đoković?

Posle napetog meča sa Hubertom Hurkačom, bez mnogo odmora, već u utorak, Novak Đoković  igra četvrtfinale Vimbldona protiv Andreja Rubljova, a a taj meč možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)